'Killer Tattoo' (2001)

odabrao: Velimir

Na tajnom zadatku
Na tajnom zadatku
Od komedije do tragedije, u nekoliko suludih koraka.

Ako ste mislili da pojedini naslovi hongkonške Cat III produkcije nose titulu apsolutno najbizarnijih eklektičnih musaka u povijesti kinematografije, zahvaljujući miksu žanrova koji iz minute u minutu mogu skakati s bizarnih crnih komedija do sadističkih gore horora i ozbiljnih, melodramatskih krimića, onda očito niste upoznati s tajlandskom produkcijom. Tajland je, a to sada, nakon jako puno odgledanih video i kino-hitova koji se natječu za osvajanje trona bizarnog miksa, sa sigurnošću mogu reći, apsolutni šampion, ma koliko mu HK dahtao za vratom.

Svašta je ovdje nabijeno – ubojica po imenu M16, koji se odijeva u Elvisa pa odbija govoriti tajlandski; ozbiljne traume iz djetinjstva; prdenje; kćer šefa policije koja izrađuje divovske kurce; snifanje gaćica; duvanje u budističkom hramu; ženski duh obliven krvlju; prelijepe žene; sapunica; zabijanje igala pod nokte; šamaranje stolnoteniskim reketom...

Yuthlert Sippapak, čiji smo 'Ghost Of Valentine' ove godine gledali u Udinama, režirao je ovu karakternu offbeat krimi-komediju u kojoj nikada ne znate što će vas sljedeće snaći. Blažen bio tajlandski film i njegov istinski poseban smisao za humor, jeftina produkcija, pucačina te ostale sitne životne radosti.

Tko prvi govno mrvi
Tko prvi govno mrvi
Zgodna kilerica
Zgodna kilerica

Image

Komentari (3)add comment

arminio said:

Arminio
...
Hm. 'Ghost of Valentine' mi je bio prilicno los (nikako da se odluci radi li komediju, horror, dramu ili mix) ali ovo mi djeluje daleko bolje! Tu se bar odlucio i ocito smixao kako spada... :)
 
06.11.2006. u 10:53 h
Glasova: +0

marko said:

Marko
...
I opet svepirsutni Petchtai Wongkamlao ili 'onaj mali debeli supersimpatični lik koji je uvijek druga najvažnija uloga u skoro pa svakom tajlandskom filmu'! Koji Penić, koji Jarnjak koji Kirin - tajland je zakon zakona!
 
06.11.2006. u 15:27 h
Glasova: +0

velimir said:

Velimir
...
Petchtai Wongkamlao je najveća zvijezda u Tajlandu, koja garantira uspeh filma. nije čudo da ga svi uzimaju za svaki film...
 
07.11.2006. u 09:02 h
Glasova: +0

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 
zutititl