'Koroshiya 1: 'The Animation Episode 0' (2002.)

odabrao: Velimir
ImageKad smo već pisali o mangi, evo da spomenemo i anime verziju, koju možete dobiti naručite li special edition 'Ichi The Killer' paket s tri DVD-a. Anime verzija (r: Shinji Ishidara) je zapravo prequel, crtežom identičan mangi, a pričom prilično različit od igranog prequela '1-Ichi' (režirao ga Masato Tano, asistent na 'Ichi The Killeru', ali i gomili drugih Miikeovih filmova).

Ovdje gledamo mladog Ichija kojem se diže na vivisekciju žabe u školi, nakon čega ubija prijatelje i roditelje te shvaća da je latentno ovisan o nasilju. Seksualno ovisan...

Moglo je to i bolje - traje samo 43 minuta, ali uz neke zgodne tehničke ideje (crtani likovi igraju kompjutersku igricu s igranim sekvencama...), u paketu dobijate Takashi Miikea koji daje glas Kakihari, puno nasilnog seksa, cipelarenja, krvi, sperme, suza i smrskanih čeljusti te jedno drkanje na prosuti mozak. Dovoljno?

(što me sve skupa podsjeća da sam, kad sam bio u Tajlandu, uočio da se na svakom drugom uličnom štandu s odjećom prodaju i 'Ichi The Killer' majice s Kakiharinim likom! Nije bilo broja za mene, nažalost, no sve to spominjem kao još jedan dokaz koliko je fenomen zapravo regionalne prirode i koliko smo zapravo različiti u poimanju hitova...)

ImageImage

Komentiraj na Facebooku
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 dana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) 07:02 PM
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) 07:02 PM
Prije jedan tjedan
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
Marko je dodao/la novi video Rammbock Trailer Ruj 27
Radgost je postavio/la novi avatar. Ruj 26
 
zutititl