'Last Frankenstein' (1991)

odabrao: Velimir


Konjuktivitis Japanski Frankenstein!

I to kakav! Jedinstven, bizaran, emotivan i eroguronansensast u isto vrijeme, odlična mješavina žanrova, originalnih ideja, drame, parodije, horora i fantazije – a sve to tek utemeljeno na klasiku Mary Shelly, ali s tolikom sviješću o odmaku da čak i tzv. Dr. Frankenstein (zove se Dr. Aleo) s povezom preko oka prokomentira: 'Frankenstein? Gledao si previše filmova', nakon što ga glavni lik zbog eksperimenta s mrtvim tijelima usporedi s dotičnim.

A glavni lik (ili barem najglavniji od puno glavnih) je školski profesor čija kćer ima telekinetičke sposobnosti; suprugu je izgubio u prvim danima velike epidemije – bolesti samoubojstava, koja prijeti istrijebiti stanovnike Japana, ali i ostatka svijeta. Jednog dana upoznaje genijalca Alea koji mrzi ljudski rod i ima posebne planove – stvorio je 'Frankensteina' i prisilio ga s ljubavnicom gledati porniće ne bi li naučio sve tajne seksa i počeo se razmnožavati. Cilj? Stvaranje nove vrste neemocionalnih 'superljudi'. Kontemplacija o egzistencijalističkim tegobama ljudske rase može početi...

Dugo vremena teško nabavljivi filmski prvijenac ikone avangardnog kazališta Takeshi Kawamure nije samo jedan od najkultnijih japanskih naslova devedesetih, već ono najvažnije i apsolutno neodoljiv, originalan, slojevit i genijalan film!

Profesor i izložbeni primjerak
Profesor i izložbeni primjerak
Superljudi
Superljudi

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 3 dana
Prije jedan tjedan
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 2 tjedana
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
Prije 1 mjesec
 
zutititl