'Mortuary Blues' (1990)

odabrao: Velimir


Gric!
Gric!
Ultrazabavna horor-komedija s osvetničkim vampiricama i čudovištem kojeg ubijaju zlatnici, ravno iz Hong Konga.

Kad kažem vampiri, onda mislim na kineske vampire, dakle one koji više podsjećaju na zapadnjačko tumačenje zombija, ali su svejedno i dalje dio vampirskog azijskog folklora. Dakle, ovo je priča o živim mrtvacima/vampiricama koji teroriziraju mali otok, kao i o ne pretjerano sposobnim policajcima koji se pokušavaju boriti protiv njih.

Zapravo, to je samo dio filma koji počinje kao komedija, zatim skreće u horor pa se razvija u pravu avanturu, ne bi li završio kao razuzdana, teatralna wuxia!

U svakom slučaju, klasična kineska frenetična i neurotična komedija/parodija na speedu susreće vampirice koje dave, šamaraju i savijaju cijevi pištolja, a prestanu biti agresivne kada ih strastveno zgrabite za dupe ili kada im stavite majicu na glavu. Uz kul monstruma koji iz usta ispaljuje metre i metre crvenog lateksa te u njih pakira napadače kao pileće filee.

Tu su i policajac koji je pozelenio kao marsovac nakon što je pušio otrovno bilje misleći da je marihuana, malo zahodskog humora, štakor u gaćama i grudnjaku, kao i nekoliko istinski urnebesnih 'Indiana Jones na drogama' trenutaka.

'Indiana Jones', samo luđe
'Indiana Jones', samo luđe
Ijuju!
Ijuju!

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 

Na mreži

Prije jedan tjedan
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 2 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
 
zutititl