'Mum & Dad' (2008)

odabrao: Velimir


Čeka na poljubac
Čeka na poljubac
Obiteljski život.

Gledao sam ga kad se pojavio na diviksu, ali iz nekog razloga ga nisam pisao ovdje, iako mi je bio dobar. Nedavno sam bio u Londonu i vidio DVD na rasprodaji pa rekoh, hajde, da kupim nešto domaće, britanske produkcije, a i hrpa dodataka je gore za dodatno izgraditi sliku o cijelom projektu. Pa sam ga odgledao opet.

Iako se pojavio na velikom valu torture porna, 'Mum & Dad' je jedan od zabavnijih i luđih naslova u post-Teksaški masakr'-obitelj-koja-masakrira valu filmova na horor sceni, ali i jako crna i prilično ekstremna, jeftina, a efektna satira na račun moderne kvazisrednjeklasne obiteljske zajednice, koja gleda porniće za doručkom, a za večeru muči i ubija otete djevojke. Ali s naglaskom na goreu, koji je odvaja od sličnih naslova kao što su 'Visitor Q' ili 'Dogtooth' te približava Robu Zombieju, samo u naglašeno u engleskoj varijanti.

Nije šokantno to što se u filmu mama napaljuje dok reže i buši kožu otete djevojke, a tata ubija curice čekićem i drka s komadom ljudskog mesa te prijeti sinu smrću ako ne svrši pred njim – šokantno je to što je sve to koproducirao BBC!

Tata i mama
Tata i mama
Detalj s making ofa na DVD-u
Detalj s making ofa na DVD-u

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

Dečko koji obečava said:

...
odličan film. pratio sam ga još od prvih najava. poprilično sam se iznenadio uvjerljivošću henrija iz "zvonili ste milorde" kao ludog tatice.
11.07.2010. u 23:28 h

Arminio said:

...
Nije ni BBC sto je nekad bio... |oD
12.07.2010. u 09:07 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl