'The Man From Nowhere' (2010)

odabrao: Velimir


Novi korejski antijunakTopla ljudska priča i hladna ljudska okrutnost.

Vrijeme je za malo dobre korejske akcije! Zapravo, svašta se, po običaju, kuha u ovom eksplozivnom ekspres loncu – i drama s bizarnim odnosom odraslog muškarca i djevojčice, i kriminalistička priča o međunarodnom švercu organa i droge, i triler o otmici, potrazi i osveti, krvav, nasilan, napunjen pucačinom i borilačkim vještinama. Svega u dva sata.

Malo Hollywooda i malo stare Koreje i dobili smo primjer nove generacije dobre korejske komercijale, koja podsjeća na Hong Kong – što je svakako kompliment, ali uz čahure i šake uključuje i malo prenategnute melodrame.

Redatelj Lee Jeong-Beom, proslavljen po spoju drame i akcije u 'Cruel Winter Blues' iz 2006., donosi priču o vlasniku zalagaonice koji nije ono što se čini – ne, ne introvertirani emo pedofil, na kakvog nalikuje u prvih pola sata drame, već opaki mamojebač džemsbondovskog kalibra s krvlju do koljena, kakav se dokaže u briljantnih zadnjih pola sata epskog klanja.

Gledaj me u oči

Kuc-kuc!

 

 

 Facebook komentari
Komentari (1)add comment

Dragonrage said:

...
Genijalan film!! Baš sam ga pogledo ovaj vikend. Djeluje ko Leon susreće Taken i Man on Fire, a sve skupa još ima neki feeling A Bittersweet Life. Počinje ko drama, nastavlja se ko triler, a završava ko krvoločna akcija sa jednim od najboljih fajtova nožem i prevavim obračunom...
20.12.2010. u 09:07 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 4 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
Prije 2 mjeseci
 
zutititl