Tjedan malezijskog filma u Zagrebu

odabrao: Velimir


'Puteri Gunung Ledang'Koliko ste malezijskih filmova pogledali u životu? Nijedan? Onda se pripremite na njih pet!

Čak i na onim zapadnim tržištima koja poštuju, prodaju i gledaju azijske filmove, malezijski je film uvijek bio u sjeni ostalih, ne samo velikih tvornica celuloidnog blaga s nekoliko stotina naslova godišnje (Kina, Hong Kong, Japan i Koreja), već i manjih kinematografija koje su se uvijek više probijale, poput Indonezije ili Tajlanda. Nije čudo, jer godišnja produkcija malezijskih filmova vrti se oko tridesetak naslova godišnje, a vlast je tek u zadnjih nekoliko godina otkrila potencijal promocije vlastite zemlje preko ovog oblika umjetnosti.
'Papadom'
U svjetlu svega toga Zagreb dobiva svoj prvi tjedan malezijskog filma – u organizaciji Veleposlanstva Malezije u RH, od 22. do 26. studenoga u kinu Tuškanac održat će se Malaysia Film Week, s pet žanrovski različitih naslova u programu.
Počevši od prvog malezijskog dugometražnog animiranog 3D filma (koji će se, nažalost, prikazati u 2D inačici) 'Geng: The Adventure Begins', velikog dječjeg hita koji izgleda poput igrice za Nintendo. Riječ je o šumskoj avanturi dvojice dječaka, koji za vrijeme praznika otkrivaju skrivene tajne malezijskog ruralnog folklora – red zabave i red edukacije, dakle.
'Pensil', dirljiva drama o mentalnoj retardaciji, susreće komediju 'Papadom', priču o udovcu koji pokušava samostalno odgojiti kćer u burnim tinejdžerskim godinama, a u programu se nalazi i jedan horor, klasično plašenje sa šest djevojaka i pokojim duhom, pod nazivom 'Histeria'.
'Puteri Gunung Ledang' najskuplji je film u povijesti malezijske kinematografije, epska povijesna priča o heroju Hang Tuahu, prepuna melodrame, akcije, borilačkih vještina, raskošnih kostima...

IzvorFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl