'964 Pinocchio' (1992.)

odabrao: Marko

Carlo Collodi? Ne! Gemini Cricket? Ne! Cyber-punk? Da! Tetsuo? Daaaa! Lynch? O, da! Noam Chomsky? Da!Da! Max Ernst? Da!

Poljubac pinokija Polje klima uređaja

Film je to o djevojci koja radi na mapi kako bi pomogla čovječanstvu i čim je završi, ode na pražnjenje mozga i kreće ispočetka i odbačenom, zbagiranom kiborgu-jebaču iz serije Pinocchio, rednog broja 964 kojeg traži proizvođač ne bi li ga preprogramirao i ponovno plasirao na tržište. Njih dvoje se kako međusobno tako i individualno spoznaju i postepeno zbližavaju, ali kroz shizofrena mentalna eksplodiranja i sve više udaljavaju.

Sekretarica prodaje pinokija Iskorištavanje pinokija

Najbolji opis 964 Pinocchia je svršavanje u facu gledatelju, Erekciju do ejakulacije balansira čitav niz šokantnih propitkivanja egzistencijalizma, bitka, seksa, ljubavi, nasilja i biznisa. Od petominutnog povraćanja hodnicima metroa i umivanja povraćenim sadržajem, metamorfiranja u ogromnu smjesu za mješanu pizzu sa segmentima koji podsjećaju na Mermaid in a manhole do jezivog maratona s ogromnim lancima i svezanim betonskim blokom.

Pinokija boli Idila za pomoć čovječanstvu

Redatelj Shozin Fukui je zašvasao (cyber)punk sa seksom, cirkus sa sadomazohizmom, neinteres za osjećajnim sa eksplicitnim gore-hororom, jeftino sa ekstremno kvalitetnim i nadrealno s dokumentarnim. Vizualno čudesan film vidljivo skromnije produkcije u kojem se maksimum ideja koristi kao apsolutna prednost pred tehničko-financijskim minusom. Ne znam jesam li spomenuo kako je ovo izuzetno bolestan film.


Facebook komentari
Komentari (3)add comment

Truba said:

...
:D jeste li pogledali prikvel... rubers lover ... nakon ovoga filma sam odustao :D sadrži najdužu scenu povraćanja u istoriji filma? varam li se :D ja sam gledao neki usrani VHS rip pa me to sprecava da ponovo pogledam film :( kad vidim vase kristalno jasne slike sa DVDa place mi se
03.08.2006. u 16:10 h

velimir said:

...
naravno da jesmo :) jedan od boljih primjera japanskon cyberpunk pokreta/filma indie ere devedesetih. još mi je bolji od Pinokija. EPP: Tekst o filmu i cijeloj sceni u mojoj novoj knjizi Katane, lignja, bradavice (u prodaji za koji tjedan)
03.08.2006. u 17:01 h

velimir said:

...
btw, mislim da je povraćanje duže u Stand By Me :)
03.08.2006. u 17:01 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl