'Pitch' (1997)

odabrao: Velimir

'Pitch' (1997)
'Pitch' (1997)
Zabavan dokumentarac o surovoj filmskoj stvarnosti.

Prije godinu dana, Marko i ja smo razgovarali kako bi trebali napraviti dokumentarac o tome što sve treba da bi se snimio film u ovoj državi. Kao i s većinom naših ideja, s vremenom smo saznali da je to netko već napravio. Doduše, ne u ovoj državi, već u holivudskom sustavu, iako je baza cijele priče zapravo u Kanadi.

Taj dvojac nismo Marko i ja, dakle, već Kanađani Kenneth Hotz i Spencer Rice, poznatiji kao Kenny i Spenny, legendarni duo iz najsmješnijeg i najboljeg reality showa svih vremena 'Kenny vs Spenny' (o kojem nešto više možete čitati ovdje), čiji je prvi izlet u širu javnost bio upravo ovaj kratki dokumentarni film, snimljen sada već pa davne 1997. godine.

'Pitch' uspoređuju s Mooreovim 'Roger And Me' jer je utemeljen na istoj strukturi – glavni junak (ovdje junaci) pokušava doći do cilja koji mu je neostvariv, ali ne odustaje i priča priču kako se odvija, iz prvog lica. U slučaju 'Pitch', priča je sljedeća – Kenny i Spenny napisali su scenarij za komediju o mafijaškom bossu koji mijenja spol. I sada ga žele prodati velikom studiju, tražeći DeNira ili Pacina za glavnu ulogu.

Sve počinje nizom neuspješnih telefonskih poziva, a potom dvojac kreće na Toronto International Film Festival, gdje proganjaju poznate menadžere, agente i glumce (od Pacina preko Freda Williamsona do Matta Dillona) te na kraju završavaju u Los Angelesu, pretvarajući 'Pitch' u puno uglađenu, ali jednako indie verziju Trominog 'All The Love You Cannes!'.

Kenny je na svoj site stavio Google Video cijelog filma na stream. Gledajte, uživajte i potom potražite DVD (po mogućnosti u paketu sa sezonama 'Kenny Vs Spenny').
Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl