'Pontypool' (2008)

odabrao: Velimir


Nešto se gadno događa...
Nešto se gadno događa...
Horor u eteru.

Scena niskobudžetnih horora nikada nije bila produktivnija nego danas – nažalost, iako se gotovo svaki dan pojavi neki novi naslov, 90 posto toga je teško, negledljivo smeće. Srećom, iznimaka uvijek ima, a upravo zbog ugodnih iznenađenja pravi žanroljupci ne odustaju od njuškanja i kopanja. A takvo iznenađenje je upravo i 'Pontypool', jedan do dva (ovogodišnji 'Dead Air' je drugi) filma koji u se nedavno pojavili s istom premisom – zaraza razara grad, a mi ju pratimo preko programa radijske postaje, koja uživo izvješćuje o kataklizmi na ulicama.

Nakon zombija na televiziji ('Dead Set'), eto nam i 'zombija' na radiju, u odličnom hororu koji je zapravo psihološki triler, klasična priča o ubojitom virusu (a nije svinjska gripa) ispričana na posve drugačiji način. Mjesto radnje je mala radijska postaja smještena u podrumu crkve u jednako malom gradu, a sama radnja ubijiti virus koji se širi – pazi ideje! – kroz engleski jezik!

Karizmatični kuler na mikrofonu, s kaubojskim šeširom na glavi, zajedno s dvije djevojke prima pozive izvana i pokušava shvatiti što se događa, a sve to odlično je režirano, sjajno napisano i pošteno glumljeno. Originalno, pametno i zabavno. Kraj je malo zakazao s previše prodika po kvadratnoj sekundi, ali je svejedno jako, jako zgodno. Dobar intelektualno-politički 'zombi muvi'.

Tko previše priča...
Tko previše priča...
 Hvala bogu na pisanju
Hvala bogu na pisanju

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

Tomislav said:

...
dobar, dobar
15.11.2009. u 22:25 h

Marko said:

...
hm... ja baš gledao Dead Air. Skoro pa identičan film!?
17.11.2009. u 21:19 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl