'Raw Force' (1982)

odabrao: Velimir


Gledaš u krivu stranu, čovječe!
Gledaš u krivu stranu, čovječe!
Komični seks akcić! Sa zombi-ninjama! I kanibalima! I nacistima! I sisama! Na Filipinima!

U neku ruku, jedva čekam da Tarantino ode u mirovinu, jer je najavio da će, kad se bude odmarao od režije, svoje vrijeme posvetiti pisanju knjiga o filmu – a na vrhu popisa je i njegov plan izdavanja male enciklopedije filipinskih koprodukcija, predivnih filmova koje su osamdesetih štancali svi od Amera preko Italije do Hong Konga, uglavnom eksploatacijskih akcića snimanih na Filipinima.

No dok se to ne dogodi, morat ćemo se zadovoljiti nasumičnim nabadanjem naslova, bez nekog relevantnog vodiča, s nabadanjem koje nerijetko rezultira slučajnim iskapanjem pravih dijamanata ere VHS-a. Kakav je i ovaj!

Živi mrtvac aka zombi
Živi mrtvac aka zombi
Ražnjić
Ražnjić


Nevjerojatno što su sve u 'Raw Force' (koji ćete pronaći i pod nazivom 'Kung Fu Cannibals') uspjeli natrucati, baš po everything goes receptu filipinsko-američke akcije. Sve počinje s pričom o skupini turista na krstarenju, tijekom kojeg dolaze u susret s čudnim stanovnicima tajnovitog otoka po imenu Warrior Island – svećenicima koji na ražnju peku i potom jedu žene, vjerujući da će tako oživjeti mrtve.

A kako dolaze do mesa? Tako da ih njime opskrbljuje zla banda pod vodstvom nacista u bijelom odijelu, bez poveza na oku, ali s Adolf-brčićima i žmiganjem na lijevo oko. Oni otimaju prostitutke iz obližnjeg lučkog grada i dovode ih debeljuškastim starčićima u kukuljicama.

Jao, raščupao mi se brk!
Jao, raščupao mi se brk!
Ovo nije u programu krstarenja
Ovo nije u programu krstarenja


Nevjerojatno režirani fajtovi, jedinstveno debilni pokušaji humora, nadrealno stupidni dijalozi i dubbing za plakanje, plus povezi oko glave, sise i brkovi na sve strane. S malo klanja sjekirom, kung-fu plavušom, bondageom, premlaćivanja štakom, umlaćivanja zombija nunčakama, vitlanja katanom u Superman-majici, rušenja palmi bazukom, jezera punog gladnih pirana, dekapitacija, brodoloma, tučnjava u avionu...

Cijela povijest filma u sat i pol, ili ukratko – masterpis koji se ne propušta.

Zli Švabo
Zli Švabo
Pomoćnik zlog Švabe
Pomoćnik zlog Švabe

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

Arminio said:

...
O ovome sam citao u Book of Dead pa sam samo radi tog filma kupio Grindhouse paket od 20 filmova (http://zuti-titl.com/dvd/armin...15622.html ) ! Isplatilo se... steta je samo sto je kopija VHS transfer i katastrofalne je kvalitete (kao i ostalih 19 naslova :((( )
18.10.2009. u 23:45 h

Velimir said:

...
"steta je samo sto je kopija VHS transfer"

nije šteta, pa to je glavni dio šarma... iskreno, ne bih ovo htio gledati u DVD kvaliteti.... :)
18.10.2009. u 23:48 h

Arminio said:

...
Ma nije toliko problem kvaliteta slike koliko P&S :(
Sto se mene tice, nek' je i ofucana 12376-a generacija VHSa al' samo neka nije P&S :)
Al' jos to dobro i izgleda kakvi su ostali transferi u tom paketu... Na par filmova gotovo da se nista ne vidi pa izgledaju k'o radijska predstava :)

19.10.2009. u 06:55 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl