'Reno 911!: Miami' (2007)

odabrao: Marko


Image
Kud s nasukanim kitom? U zrak!
'Policijska akademija' nove generacije.

Ne tako davno su antiherojski policijski pitomci Mahoney, Tackleberry, Hightower i ekipa spašavali Ameriku i svijet. Dobrodušni, ali ne baš najinteligentiji policijski tim uvijek je iznova uspijevao pomrsiti planove zlikovcima u vrijeme popularnosti franšize 'Policijske akademije'. U osamdesetima se policiju naveliko eksploatiralo, ali i populariziralo na razne načine kroz komične Spencer&Hill/Policijska akademija eskapade preko buddy-buddy specijalnoagentnih akcijsko-komičnih varijanti. U devedesetima je sve nekako zamrlo, kina su zauzeli neki drugi heroji, a policajci završili eventualno u direktno za video naslovima.

Petnaestak godina kasnije se policijska tematika ponovno vraća u mainstream. Simon Pegg je svojim posljednjim filmom 'Hot Fuzz' odao počast klasicima te postao jedan od najgledanijih britanskih naslova, a 'Reno 911!: Miami' nastavlja tamo gdje je 'Policijska akademija' što zbog potrošenosti franšize, što zbog manjka interesa stala. Popularni policijski sitkom Comedy centrala o skupini antiheroja, čuvara reda i mira u provincijalnom Renou je postao megapopularan nakon tri sezone emitiranja pa je bilo i logično očekivati dugometražni film. A film nas vodi u Miami u kojem je na Konferencijsku dvoranu Nacionalnog simpozija policije Amerike izvršen teroristički napad otrovnim plinom. Pošto su svi policajci kontaminirani, Miami ostaje bez čuvara reda i mira. Ipak, jedna jedina policijska ekipa zbog masovne destrukcije alkoholom i orgijanja noć prije, nije bila u dvorani pa dobivaju najbitniji zadatak u životu - čuvati red i mir cijelog Miamija dok se situacija s otrovanjem ne riješi. Naravno, radi se o Renovcima koji kroz bizarne slučajeve demonstriraju totalnu nekoordiniranost, nesposobnost i nedoraslost težini zadatka.

Razbijanje kompletnog policijskog voznog parka, miniranje nasukanog kita, bježanje s uviđaja, plivanje s aligatorom u bazenu, pojavljivanje velikih faca (Danny DeVito je nizak, ali je i velika faca!, Rock u ulozi života)... samo su neki od razloga zašto je ovo 80 minuta koje mi nimalo nije žao što sam potrošio. Spomenimo da će uskoro krenuti i domaći sitkom o policajcima.... Zakon je opet in, ili jednostavnije Zakon je zakon!

Image
Otkud redikul iz Renoa u Miamiju?
Image
Ma koja Pamela? Byatch!

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

Dragonrage said:

...
E za ovo sam čuo ima već dosta vremena i čini mi se iznimno zabavnim. Djeluje kao da je dokumentaristički snimljeno...barem koliko sam vidio iz trailera...ko ona Britanska hum serija o murjacima. Jel gledao netko to...ako uopće znate o čem pričam?? U jednoj epizodi se pojavio i Jude Law u ulozi sebe, kao fol priprema se za ulogu pa skoro poginuo hahah :D
E koju ulogu Rock ovdje glumi...čuo sam da se pojavljuje u filmu??
28.06.2007. u 14:43 h

marko said:

...
Ovo je stvarno zabavno. Ima momenata koji izgledaju poput Reality TV-a, odlasci na uviđaj su pomalo sabotažovski Jonzeovski, a sve skupa je jako pušljivo i pomaknuto taman kolko treba. A Rock? Eeee.... ovo mu je definitvno uloga života. Ovdje je SWAT-ovac koji se pojavi odnikud, održi monolog dižući moral, a potom otiđe u legendu. Briljantno.
28.06.2007. u 16:43 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl