'Retribution' (2006)

odabrao: Velimir


'Zauvijek ću biti uz tebe...'
'Zauvijek ću biti uz tebe...'
Novi film Kiyoshija Kurosawe u plejeru? Praznik!

Nije novost da je na mom osobnom popisu Kiyoshi Kurosawa jedan od trojice najvećih i najboljih živućih japanskih redatelja, odmah uz bok Miikeu i Kitanu, kao ni to da je 'Charisma' jedan od najboljih filmova svih vremena. Na kraju krajeva, čovjek je pored ostalih dragulja u svojoj karijeri režirao i 'Cure', 'Kairo' te 'Bright Future' – sve redom filmove kakvi se jednostavno.... ne snimaju. Osim ako ih ne snimi Kurosawa osobno.

'Retribution' je najavljivan kao njegov 'povratak u formu', nakon 'Ghost Cop' koji nitko nije gledao, 'Kazuo Umezu's Horror Theater: Bug's House' koji imam bez titla i navodno lošeg 'Loft', za koji ne mogu prežaliti da ga još nisam gledao (u Japanu sam držao DVD u ruci, ali uzalud kad također nije imao engleski titl...). I je li jest?

U svakom pogledu – da! 'Retribution' nastavlja jezikom i motivima mnogih prethodnika te ponovo donosi legendarnog Koji Yakusha u glavnoj ulozi, ovog puta kao detektiva koji istražuje smrt djevojke u crvenoj haljini, utopljene u slanoj vodi. No što kada tragovi počnu ukazivati na njega, a duh ga počne proganjati gdjegod da stigne, dok novi leševi utopljeni u slanoj vodi okupiraju policijsko radno vrijeme...?

Ovo je tipična, virtuozna i enigmatična horor-drama Kiyoshija Kurosawe – ljepljiva atmosferičnost, simbolika za češkanje po glavi, savršeni kadrovi i inovativni skerovi.

Tokio
Tokio
Helou!
Helou!

ImageFacebook komentari
Komentari (1)add comment

velimir said:

...
inače, nabavih titl u međuvremenu za 'Kazuo Umezu's Horror Theater: Bug's House' ... pa očekujte skoro i to na meniju :)
26.08.2007. u 22:37 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl