'Running Out Of Time' (1999)

odabrao: Velimir


Andy i prst na detonatoru
Andy i prst na detonatoru
Johnnie To, Andy Lau i Ching Wan Lau na jednom mjestu. Rezultat? Remek-djelo!

Jedinstvena vrsta buddy buddy filma u kojem su dvije strane buddy spektra zapravo suprotstavljene – kriminalac i policajac, svaki dobar i loš na svoj način. Od ovog je filma prošlo gotovo deset godina i Johnnie To se pretvorio u jednog od najcjenjenijih HK redatelja u svijetu, no još je devedesetih pokazivao da može biti nekoliko koplja ispred svih ostalih. 'Running Out Of Time' je, jednostavno rečeno, klasik na koji može biti ponosan koliko i na bilo koje novije remek-djelo u svom opusu.

Ideja je jednostavna, iako strašno zapetljano i vješto izvedena – Andy Lau je kriminalac koji umire od raka, no prije nego se uputi u vječna lovišta želi se još jednom 'poigrati' za kraj. No ovog puta, igru ne može završiti bez sudjelovanja policajca (Ching Wan Lau) poznatog po velikom mozgu i pomalo odmetničkoj kulerskoj karizmi.

Uz ludu akciju i opaku dramu, tu je i nevjerojatno dobro uklopljeno poigravanje s komedijom, što ovaj film zapravo pretvara u tragikomični akcijski krimić prve klase. Zapravo, možda najbolju mješavinu pobrojanih žanrova svih vremena!

Dva Laua, a jedan je žena
Dva Laua, a jedan je žena
Antologijsko finale filma
Antologijsko finale filma

ImageFacebook komentari
Komentari (1)add comment

Sektor said:

Totalni zakon
Pogleda ga nekidan i moram još bar jednom, jedan od zabavnijih filmova ikad. Super fore, super šore, ko nije nek pogleda ;D
11.09.2007. u 17:02 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl