'Saburai – The Way Of The Bonachi' (1974)

odabrao: Velimir

A-ca!
A-ca!
Radosti mučenja.

Sedamdesetih, u zlatno doba japanskog filmskog ludila, studio Toei proizvodio je možda najluđe naslove od svih, upravo zato što se svojom violent pink zbirkom i eksploatiranjem trendova mladih postavio kao jeftiniji, ali jednako ratoboran pandan produkciji iza koje su stajali Nikkatsu i Toho.

'Saburai' je tipičan stari Toeijev proizvod, režirao ga je legendarni Teruo Ishii (navodno po mangi Kazuo Koikea, čovjeka koji stoji iza 'Lone Wolf And Cub'), a već u prvoj sceni sve je jasno – masakr katanom koji stvara fontane krvi, ostavlja lokve i predstavlja anti-junaka priče kao fajtera koji je sposoban sam izmasakrirati deset puta veću skupinu drugih fajtera.

No, neka vas početak ne zavara, jer 'Saburai' nije tipični samurajski film. 'Saburai' je pinku eiga, tipična seksom i krvlju nakrcana pinku eiga iz sredine sedamdesetih, s genijalnim soundtrackom, suludim nasiljem i sisama na sve strane.

Teatar klanja
Teatar klanja
Zajeban dan u pizzeriji
Zajeban dan u pizzeriji

Saburai je poludjeli ronin koji smatra da je život pakao, a nakon što ga osude na smrt zbog masovnog ubojstva i otmice Zapadnjakinje kojoj je prerezao grkljan dok je drapao njezino dupe (a krv poprskala cijeli kadar), spasi ga šef klana Bohachi. On ga upošljava za vođenje svog profitabilnog biznisa: trgovine žena. Saburai na poklon dobiva ne samo život, već i katanu koja upija krv... Već sad zvuči super?

O da, a što tek slijedi nakon tih prvih petnaest minuta – žena biva kažnjena tako da je naglavačke objese golu i prepolove na dva dijela rastezanjem užadi; žene 'čiste' tako da ih vežu naglavačke, silom im u usta lijevaju hektolitre vode i potom ih udaraju u trbuh ne bi li tekućinu izrigale van; žene 'treniraju' tako što im glinu nabijaju apsolutno u svaki otvor na tijelu 'osim u onaj koji mora ostati otvoren za posao', a koji potom 'počne disati' i tako se učiti reagirati na podražaje klijenata...

Lekcija iz povijesti bogate japanske kulture mučenja (ovo je ipak dio serijala 'Joys Of Torture', o kojem smo već pisali u knjigama), koju su ljudi nekada išli gledati u kino. Ne zbog sisa, naravno, bože sačuvaj – zbog obrazovanja, ofkors.

Tako je to kad tražite džaba vodu u kafiću
Tako je to kad tražite džaba vodu u kafiću
Jao, te migrene!
Jao, te migrene!

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl