'Satan's Black Wedding' (1975)

odabrao: Velimir


Nakon obroka, krv ostaje na brkovima
Nakon obroka, krv ostaje na brkovima
Sotonistički vampiri u crkvi!

Već prva scena pokazuje da ima nade – jako dobro izvedena, gotovo u maniri starog nijemog filma, s mračnim teatrom koji je tu da bi, očito, prikrio siromašne produkcijske uvjete. Ali nema veze, jer efekt je postignut i iz njega bi mnogi današnji STV maheri imali što naučiti.

'Satan's Black Wedding' je eksploatacijsko, niskobudžetno horor iskustvo iz sedamdesetih, priča o muškarcu koji dolazi u gradić istražiti 'samoubojstvo' svoje sestre. No, nije jedini koji sumnja u istinitost verzije priče o suicidu, a u koju sumnja i lokalni detektiv – možda zato što je leš, iako prerezanih žila, pronađen bez jednog prsta i bez ijedne kapi krvi u tijelu!

Ovo je gotovo pa enciklopedijski primjer grindhouse/drive in kinematografije američkih sedamdesetih: siromašni setovi, blesavi gore, beskrajne razmjene dijaloga s drvenom glumom, stravična montaža i režija... Ali sve to je danas, naravno, preporuka, a ne razlog za pljuvanje. Svjedočite šarmu filmske DIY povijesti, uđite u svijet sotonističkih vampira!

Vrijeme za ručak
Vrijeme za ručak
Ritual je završen
Ritual je završen

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl