Severe Clear (2009)

odabrao: Marko


Romantika!We love what we fuckin do!

Američki marinac i veteran Afganistana, Mike Scotti, Mini-DVjem snima početak iračke operacije 2003. godine. I da ne bude greške, njegovi snimci nisu televizični, sa švenkovima i finim kadrovima, već trzavi segmenti "uzeti" iz ruke koji, kako u trening-pripremnoj fazi tako i u sukobima/akcijadi, prenose psihozu, stres i um mladih ratnika. Realnost, cinizam i glad za adrenalinom regrutiranih mladaca odraslih na pričama djedova iz drugog svjetskog rata/Koreje dodatno potencira Scottijevo čitanje terenskog dnevnika, a medijski cirkus i političke floskule oko oružja za masovno uništenje i oslobođenja Iraka iz Saddamova zla demistificiraju snimke kaosa s ulica Bagdada i rastuće nezadovoljstvo, pljačka i bezvlašće.

Divlji zapad se preselio na Bliski istok, a šerif više ne drži govore pred punim salunom već laje preko i ne više tako malih ekrana, a vojska čuvara reda i mira izvršava što im se naredi iako se u nemalom broju slučajeva, logika i opravdanje akcija čine totalno besmislenim.
Fini opis bio bi 'Generation Kill' križan s 'Paranormal Activity', ali 'Severe Clear' ima jednu mega-jaku prednost - ovo je čista rafinirana stvarnost (koliko ona to može biti ako se uzme u obzir teorija da smo svi pomalo glumci kad se ispred naših njuški upale kamere) i možda najbolji uvid u "Rat protiv terorizma", svijet u post jedeanestrujanskom kaosu i na mlade ljude koji geopolitičke odluke donešene iza zatvorenih vrata provode u djela na prvim linijama bojišnice u nekim čudnim zemljama.

Pod napadom Scudova, trač je najteže primiti14 palmi sad više ne rastu...

Image Vidi trailer

 Facebook komentari
Komentari (1)add comment

Zeljko said:

...
nije los film malo smara pred kraj
14.11.2010. u 21:05 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 1 mjesec
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
Prije 2 mjeseci
 
zutititl