'Shinjuku Incident' (2009)

odabrao: Velimir


Modna revija kožnjaka
Modna revija kožnjaka
Jackie Chan u Tokiju.

'Shinjuku Incident smo htjeli nabaviti za ovogodišnji Subversive Film Festival, ali su nam iz Azije poručili da još uvijek ne daju kopije na Zapad. Nije čudo da je takav mentalitet dogurao filmsku industriju do problema – pa zašto bi im mi platili kad ga možemo već mjesec dana kasnije pronaći besplatno na Internetu...?

A 'Shinkuju Incident' je bio i ostao važan iz dva razloga – to je prvi kineski (zapravo hongkonški) film koji se bavi vrućom i problematičnom temom ilegalne kineske imigracije u Japanu, a ujedno i prvi film u Jackie Chanovoj karijeri koji je zabranjen u Kini! Zbog nasilja!

I još ga je usto režirao Derek Yee ('One Night In Mongkok', 'Protege'), u njemu su i Daniel Wu, Lam Suet, Naoto Takenaka i Jackie Chan, koji glumi vođu mini-trijada u svijetu jakuza i konkurentskih imigrantskih bandi!

Šteta samo što nije ispao toliko dobar koliko je mogao, svim ovim preporukama unatoč. Da je barem smanjio količinu kenjkave melodrame, izrezao pola sata i sve to postavio na zdravije noge, Derek je mogao imati filmčinu. Ovako je samo OK gangsterska drama, kilometrima od Miikeovih s istom temom, ali na trenutke (pretežno akcijske) stvarno sjajna, s velikom glumačkom postavom, jakuzama koje urlaju i reže s katanama te uvijek zamamnim neonskim ulicama Tokija. I finalno klanje je zakon.

Jackie na čelu kolone
Jackie na čelu kolone
Ode ruka kvragu
Ode ruka kvragu

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

Dečko koji obečava said:

...
konačno da se pojavio.
svakako čekiram!
08.07.2009. u 13:39 h

mladjo said:

...
jackie chan u nećem ozbiljnom.to se obvezno gleda :-)
08.07.2009. u 15:43 h

Mile52 said:

...
ali su nam iz Azije poručili da još uvijek ne daju kopije na Zapad.
da, nazalost takav stav primjecujem sve vise i na vlastitoj koži. svi u zadnje vrijeme nešto pizde na zapad i to manifestiraju na poprilicno blesave nacine
10.07.2009. u 15:09 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl