'Silip – Daughters of Eve' (1985)

odabrao: Velimir


Pozdrav s Filipina
Pozdrav s Filipina
Arthouse, Jodorowsky, japanski pinku i europska eksploatacija kao koktel utjecaja jednog od najrazvikanijih (i možda najhvaljenijih) 'ekstremnih' filipinskih filmova svih vremena.

Odmah priznajem da unatoč tome što odnedavno na tržištu postoji vrhunsko DVD izdanje u svojoj zbirci nažalost i dalje (ali ne zauvijek, kunem se da ću ga prvom zgodnom prilikom kupiti, ako ne bude preskup... možda bude u Udinama ove godine...) imam rezani i odvratno dabirani VHS rip s grčkim titlom. Blah. Katastrofa. No, za prvu ruku i ovo 'izvorno' iskustvo gledanja (dugo vremena ovo je VHS izdanje bilo jedino s kojim su zapadnjaci imali dodira), poslužilo je takvo kakvo je – štoviše, sasvim dovoljno da se jako zagrijem pogledati to ponovo na tagalogu i u widescreenu!

'Silip – Daughters Of Eve' film je koji se dijelom može svrstati u filipinsku varijantu eksploatacijskog pinku filma, ali dijelom i u bizarni art s jasnom socijalnom porukom, što znači – seks, nasilje i simbolika. S klasično jedinstvenim oružjem kakvim raspolaže azijski film tog vremena, a koji bez problema prikazuje stvarno ubijanje životinja (i djecu ubojice ljudi), 'Silip' donosi priču o filipinskom selu u kojem se sukobljavaju kršćansko ćudoređe i neodoljiva napaljenost.

Predivne (gole) žene, softcore seks, silovanje, djeca u seksualnim situacijama, ispiranje 'zlih misli' bacanjem pijeska u vaginu... Nije čudo da Tarantino piše knjigu o filipinskom filmu.

Zbog ljubavi glavu gubim...
Zbog ljubavi glavu gubim...
Nosni fetiš?
Nosni fetiš?

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl