'Silk' (2006)

odabrao: Velimir


Klinac u kutu sobe
Klinac u kutu sobe
Tajvanski doprinos akcijskoj-horor-drami.

Pop  mainstream s tupavim, katkad katastrofalnim CGI-jem, ali i egzistencijalizmom te zanimljivim predavanjima iz fizike – već je postala poštapalica govoriti 'voljeli bi vidjeti da Hollywood snimi ovako nešto', ali komparacija je na mjestu: ovo je punokrvni komercijalni horor kakav danas očito može biti snimljen samo u Aziji, iako posve odstupa od poznate novodobne formule azijskih hororaca i pruža nešto posve novo, mješavinu koja, ajde de, ima dječaka zgrbljenog u kutu sobe, ali nema nikakvih drugih poveznica s mehanizmima klasičnih atmosferičnih cimalica. Ne, ovdje je pristup posve drugačiji.

Priča se vrti oko ekipice eksperata u vladinom programu, koji zahvaljujući prijelomnim otkrićima na polju fizike uspijevaju u sobi jedne kuće zarobiti duha dječaka. Tko je on, zašto ponavlja uzorke svoje svakodnevice i otkud mrtvaci među onima koji su ga pogledali u oči?

'Silk' nije bez bez mana, ali opet – horor i truli leševi susreću obiteljsku dramu i politički triler, s pokojom pucačinom i hodanjem po plafonu. Jako dobar miks – ponekad pametno, ponekad stupidno, ali sve u svemu simpatično i zabavno do boli.

Detalj s obdukcije
Detalj s obdukcije
Može li kamion zgaziti duha?
Može li kamion zgaziti duha?

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl