'Slither' (2006)

odabrao: Arminio


WOOOA! James Gunn! Bivši Tromin zaposlenik i scenarist famoznog Troma-klasika 'Tromeo & Juliet' nastavlja svoju post-Troma karijeru (započetu scenarijima za 'The Specials', 'Scooby Doo' nastavke, 'Dawn of the Dead' remake...) nečim što jako podsjeća na filmove na kakvima je, kaže, odrastao.

DVD ovitak
DVD ovitak

I eto ga 'Slither'! Opako zabavna i gnjusnim goreom nakrcana horror komedija kakve danas hollywoodski producenti ni štapom ne žele pipnuti ako baš ne moraju... A ova je dobra! Prilično!

Jer James ovdje pokazuje da zna kako pripremiti vrhunski hommage-čušpajz 'monster-movie' žanra koristeći sve ponajbolje iz sličnih filmova i koji kipi od štiha 80-ih i prekrcanosti referencama na klasike (svi nazivi ulica, kafića, čak i imena likova su izvedenice imena redatelja ili naslova poznatih horror filmova ovakvog tipa)! Pa tako sve počinje padom meteora iz svemira koji u sebi krije nekakvo biće ('Blob'?) koje se, poput parazita, uvlači u zemaljske organizme ('The Puppet Masters', 'Night of the Creeps' - vidi ostatak teksta, 'Bodysnatchersi'?) transformirajući ih postupno u neviđeno groteskne kreature koje zajedno tvore jedan organizam a u stanju su i apsorbirati druge ('Society'?) ili im u glavu ubaciti crvoliko/'pužgolaćoidno' stvorenje koje će ih pretvoriti u svojevrsnog teledirigiranog zombija (izaberi bilo kakav naslov sa temom masovne zaraze i/ili zombi film) dok 'kolovođa' još ima i sposobnost razmnožavanja i stvaranja potomstva pomoću divovskih trudnica (ne pitajte... morate vidjeti da bi povjerovali...)!
Invazija je počela a jedini spas su teenagerica, žena glavnog 'nositelja zaraze', policajac zaljubljen u spomenutu ženu i totalno atipični gradonačelnik (ili, bolje rečeno, za naše prilike tipični provincijski gradonačelnik ;) . I kreće gore-galore-tour-de-force kakvog se ni rani Jackson ne bi postidio u prikazu eksplicitnih i živopisnih načina tamanjenja ljudi i još živopisnijih čudovišno grotesknih nakaza uz pristojnu dozu bizarnog humora sa fantastičnim CGI i klasičnim efektima...

Puževi golaći from outer space
Puževi golaći from outer space
Počinje...
Počinje...

O da! Gunn zna kako se to radi! Stari Lloyd napravio je dobar posao jer njegov bivši 'učenik' pokazao je da zna kako se pišu suludi dijalozi i kako se kreiraju suludi likovi i jos luđe situacije i gomile prizora sa, za današnje hollywoodske standarde, vrlo eksplicitnim goreom! A da nije zaboravio Tromu dokazuje Lloydov mikro-cameo (obratite pozornost na scenu u policijskoj stanici :)), komadić 'Toxic Avengera' koji se vrti na TV-u u jednoj sceni i DVD dodaci - redom bolno urnebesni i neodoljivo nalik Trominim making-ofovima.

Gnjusoba!
Gnjusoba!
Može zaraza i na daljinu!
Može zaraza i na daljinu!

Iako su Slither proglasili totalnim ripoffom spomenutog 'Night of the Creeps' (ne mogu suditi o istinitosti tvrdnje jer čekam DVD izdanje - iako mi se sve više čini da ću morati zagristi u DivX :( [UPDATE: zagrizao u DVD bootleg i dobro se napapao! :) Detalji ovdje]), Gunnu skidam kapu i čekam njegov slijedeći masterpis! Nadam se samo da neće biti 'Scooby Doo 3,4,5,6'... već nešto poput ovoga. Ili još bolje!

Ne diraj mi auto!
Ne diraj mi auto!
Three men/women army
Three men/women army

Image


Facebook komentari
Komentari (5)add comment

Truba said:

...
dobar je sliter
steta gledao sam ga na nekom screeneru sa odbrojavajućim brojevima :D
31.08.2007. u 15:36 h

Aryx said:

...
treba vise ovakvih filmova :D 8)
31.08.2007. u 17:42 h

velimir said:

...
ja sam gledao cam (inače izbjegavam to raditi, čak ni Grindhouse nisam htio cam gledat, al ovo sam stvarno jedva čekao i nisam mogao dočekati :)) i naravno da sam se oduševio
31.08.2007. u 19:20 h

Truba said:

...
ah covjek se zezne... u bubu ho tep sam gledao s tim famoznim brojevima... i Broken... buuuuuuu koji levat ::)
31.08.2007. u 19:47 h

dr mladjo said:

....
moram pohval nathan filona..odličan je bio i u firefly..
01.09.2007. u 15:32 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl