'Stray Cat Rock: Sex Hunter' (1970)

odabrao: Velimir


Ah, Meiko i njene oči...
Ah, Meiko i njene oči...
Sadizam, seksizam i rasizam u japanskom klasiku sedamdesetih.

Svaki put se iznova začudim kakve su se stvari snimale krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih u Japanu – ne samo u smislu tema i sloboda, već i u tehničkom dijelu, vizualnim poslasticama i komornoj ljepoti pomaknutog noirea.

To da obožavamo Meiko Kaji, kao i to da smo fanovi starih japanskih filmova o girl power bandama, već znate, ako pratite naše knjige i ove stranice -  pa zašto onda ne bismo bili i veliki ljubitelji 'Stray Cat Rock' serijala (pet nastavaka u dvije godine, sve Nikkatsu produkcija), posebno ovog, trećeg, u westernu ukorijenjenog dijela, koji s pravom slovi kao jedan od ponajboljih naslova na polici 'čudnih i starih' japanskih filmova.

Fenomenalno režiran (Yasuharu Hasebe, proslavljen po 'Rape!' pinku kvadrilogiji) i atmosferičan, s genijalnim soundtrackom i glazbeno-plesnim točkama za smrznit se, 'Stray Cat Rock: Sex Hunter' donosi priču o sukobu muške i ženske bande, pri čemu je ova muška preokupirana protjerivanjem svega što nije japansko, napadajući miješane rase s naglaskom na, da se poslužimo ideologijom i terminologijom samog filma, crno-žutu kombinaciju. Metafora rezuckanja penisa 'mješanca' s grlićem razbijene boce Coca-Cole susreće Meiko Kaji naoružanu Molotovljevim koktelima.

Snajper, nebo i metak u prsima
Snajper, nebo i metak u prsima
Malo arta nikome nije škodilo
Malo arta nikome nije škodilo

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

pajo said:

...
nisam ga gledao, ali stoji već 2 dana:
To da obožavamo meiko kaji... - kao jedan od obožavatelja (postao nakon Lady snowblood) da pitam, da li joj se ime može napisati velikim slovima? ono za Mototova onda nije važno :D
11.10.2007. u 07:07 h

Velimir said:

...
ne može.

;)
11.10.2007. u 13:35 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl