'Suburb Murder' (1992)

odabrao: Velimir


Samo u Hong Kongu
Samo u Hong Kongu
Seks, klanje, silovanja i pomalo kung fua – dobrodošli u još jednu HK Cat III bombu.

Ne toliko okrutan kao neki drugi klasici poludjelih žanrovskih mikseva s etiketom 18+ koji dolaze iz Hong Konga, ali svejedno kultan, ozloglašen i s razlogom hvaljen – 'Suburb Murder' pošteno miješa šok-tretman sa soft pornjava receptima, uz neizbježnu dozu kung fu šora i klasičnog HK preglumljavanja i pretjerivanja na svim frontovima. Naravno, drama je osnova svega pa tako mladac koji pokušava živjeti dobro djetinjstvo, ali mu to ne dopuštaju grozomorni roditelji, svoje traume 'materijalizira' puno godina kasnije, postavši toliko nasilan i okrutan prema suprotnom spolu da svoj bijes na kraju iskali na ženi kojoj je odgrizao bradavicu i silovao je komadom drveta.

A ta žena je vrhunac jedne druge njegove frustracije – nakon što su ga se odrekli majka (koja je postala prostitutka kod koje je i sam završio) te otac mafijaš (koji mu daje milostinju na ulici), zbog prošnje ga je uhitio američki policajac na radu u Hong Kongu. Ubrzo zatim, dva pijana Amerikanca jedne noći siluju i ubijaju njegovu djevojku. Zbog svega toga, on razvija patološku mržnju prema strancima pa naposljetku posve poludi i drvetom siluje i ubija upravo Amerikanku, nakon što su se njegovi prijatelji (kojima je glavni hobi upravo silovanje) u pola bijela dana na livadi izredali na njoj, u standardno megaokrutnim eksplicitnim scenama seksualnog nasilja.

Ako želite ući u bogati i potpuno nevjerojatni svijet HK Cat III filmova, a 'Daughter Of Darkness', 'Dr. Lamb', 'Ebola Syndrome' i ostali globalno poznati klasici nekako su vas zaobišli, krenite na put s ovim komadom nešto manje općepoznatog (ali ništa manje brutalnog) ludila. A zatim krenite kopati dublje, jer ako je itko imao s lanca puštenu kinematografiju, onda je to uz japansku pinku eigu definitivno Hong Kong sa svojom nepreglednom hrpetinom Cat III hard corea.

Gore realizam
Gore realizam
Ovako se mladi zabavljaju
Ovako se mladi zabavljaju

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl