'Tenement' (1985)

odabrao: Velimir

Hell, yeaaaahhhh...
Hell, yeaaaahhhh...
Jedinstveni spoj slashera i urbansploatacije.

Roberta Findlay, koja je sa svojim suprugom Michaelom režirala 'Snuff' i stvorila većinu mitologije, ovog puta je puta u modu klasičnog 80's gang filma, gotovo 20 godina zabranjenog u Britaniji; što će reći – očekujte kaos!

Ovo je prava, čistokrvna ejtiz eksploatacija, koja samo podsjeća na to koliko je jedan 'Death Wish' zapravo ozbiljna i visoka produkcija. Jer, na valu urbane paranoje koja je izjedala kino dvorane u eri Bronxa, grafita, cracka i mitraljeza, nakotilo se toliko divnih naslova da ih treba razgrtati lopatom – no svako malo se zaustavimo na nečemu što iskače iz mase zabave. Na ultimativnoj zabavi, ukratko.
Nabadanje na... nešto
Nabadanje na... nešto
Sise, krv i te stvari
Sise, krv i te stvari


'Tenement' ima sve – zlu bandu koja terorizira kvart, iako izgleda kao da ide na gay paradu;  urnebensu glumu, idiotski scenarij, guranje zaklanog štakora u usta, tonu gorea i niti jednu jedinu sekundu iole suvisle režije i glume!

Pretpostavljam da kad ljudi pogledaju u enciklopediju pod 'T', tražeći 'trash film', pronađu  'Trash' i 'Tenement' jedno pokraj drugog, kao sinonime. Jedan od nezaboravnijih party klasika.
Duplo osiguranje
Duplo osiguranje
E, mala, ša ima?
E, mala, ša ima?

Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl