'Terror Express!' (1979)

odabrao: Velimir


Akcijski film
Akcijski film
Vlak bez snijega.

Bizaran je i krajnje neobičan, ali i iznimno primamljiv i tako prokleto europski taj mikro-žanr eksploatacijskih filmova u kojima vlakovi koji putuju Italijom i okolicom postaju poprištem pravog horora za sve zgodne putnice. Trend koji je vladao jednim dijelom eurosploatacije sedamdesetih i doživljavao remek-djela u formi klasika kakav je 'Late Night Trains', a čak je i inspirirao 'Hostel II'.

'Terror Express!' jedan je od takvih filmova, iako se više oslanja o seksploataciju, nego o horor – priča je to o lijepoj prostitutki Juliji (jednako lijepa Silvia Dionisio), koja zaglavi u spavačem vagonu vlaka u kojem tri psihopatska nasilnika ukradu policajčev pištolj i krenu u pohod zlostavljanja i silovanja svega što im se nađe na putu. Uključuje ne samo grupnjake, već i bizarno kockanje za djevičanstvo mlade djevojke, u kojem sudjeluje i njezin otac.

Prava poslastica za lovce na izgubljena eksploatacijska blaga, fenomenalna tekstura VHS-ripa, klasično blesavi dubbing, očajna gluma i zabava za mlade i stare putnike HŽ-a.

Prije bolno iritantni, nego opasni
Prije bolno iritantni, nego opasni
Stiže kondukter
Stiže kondukter

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl