'Tetsuo: The Bullet Man' (2009)

odabrao: Velimir


Ima predivnih kadrova, o da

'Najživčaniji' film ikada?

Vrlo moguće, ako ne, onda svakako na vrhu liste. Još jedan japanski redatelj odlučio se na engleski jezik – ovog puta, legendarni i veliki Shinya Tsukamoto, nakon izleta u pop vode s 'Nightmare Detective', ponovo grize u priču koja ga je proslavila, 20 godina nakon prvog dijela.

Ovaj, treći 'Tetsuo' nazvan 'The Bullet Man' snimljen je dakle, na engleskom jeziku – nažalost. Japanci koji govore engleski tek su nešto bolji od onih iz 'Djanga', a američki glumac u glavnoj ulozi loš je kao i većina ostalih. Srećom, puno priče nema pa ovih 70-ak minuta sage o gaijinu koji postaje metalni čovjek i dalje prvenstveno počivaju na montaži i stilu, s jedne strane na nervoznoj kameri od koje će vam pozliti, a u drugom na zvučnim efektima, glazbi i vizualijama u rasponu od klasičnog cyberpunk ludila do industrijskih kostima i bijesnog CGI-ja bez duše prvijenca.

Je li 'Tetsuo: The Bullet Man' bio potreban? Baš i ne. Jest doživljaj, u neku ruku, s puno lijepih kadrova i zanimljivih scena, ali svejedno se čini da je Tsukamoto već godinama u nekakvoj laganoj krizi.

 

Suicid karijere?Iron Man i njegova djeva

 

 

 

 

 

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl