'The Descent' (2005.)

odabrao: Velimir

ImageZna Neil Marshall svoj posao – nakon što nam je prije tri godine pokazao kako se s malo love može snimiti dobar hororac ('Dog Soldiers'), ove je godine servirao jednu od ponajboljih horor bombi koje nam je Britanija mogla dati!

'The Descent' je tako prokleto jednostavan, ali i tako prokleto dobar – uzmi šaku simpatičnih djevojaka i stavi je u podzemne spilje. Uzmi šaku ljudskog mesa gladnih bića, stvorenja koje sliče na divovske čovjekolike ribice iz najgore noćne more, i stavi ih u istu spilju. Rezultat, zahvaljujući briljatnoj režiji, odličnoj glumi, fintama, finesama i predobrim efektima, je i više nego sjajan žanrovski miks uz kojeg ćete se i cimati i gutati knedle i okretati glavu na špricanje krvi&iznutrica. Odjednom.

Mračno, pametno, napeto i u svakom pogledu uzbudljivo, a za ljude s ekstremnom klaustrofobijom i prilično opasno za zdravlje.

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (6)add comment

Ash said:

...
odličan film za subotu navečer u ženskom društu...ali nikakvo remek djelo kako ga nazivaju na previše mjesta na netu..
04.03.2007. u 13:56 h

Tonći B. said:

...
Meni je remek djelo, nisam se sasro ko grlica od horora vec godinama. Preporucam.
14.07.2008. u 18:35 h

sandi mance said:

...
zasluzoeno hvaljen...jedan od ponajboljih horrora koje sam pogledao u zivotu,a pogledao sam puno...1.mjesto jos uvijek francuski 'krvava romansa'
16.12.2008. u 11:29 h

Arminio said:

...
Descent je pravo malo remek djelo! Ali Haute tension (Krvava romansa)... ni slucajno prvo mjesto! Gore je OK ali film je na trenutke skroz promasio poantu tj. cijela premisa nije podrzana kako spada jer je na trenutke snimljen tako da sam ponistava vlastiti rasplet! Ma, pokusavam opbjasniti a da ne spoilam al' ne ide. Jednostavno, film je fulao iako nije los.
16.12.2008. u 14:07 h

Velimir said:

...
vjerojatno si jako mlad (ili si starac koji nije gledao previše horora... :)) ako ti je to na prvom mjestu. Descent? Remek-djelo, jedan od savršenije režiranih horora ikada, a općenito kao horor film, upada u žanovski top 5 u zadnjih 5 godina...
16.12.2008. u 14:11 h

sandi mance said:

...
a cuj to ti je sve subjektivno,nekome dobro nekome loše...ja imam previse poremecen sustav vrijednosti:)npr. zombie strippers su popljuvali svi zivi,a meni je film bas odlican!2 puta sam ga gledao:))
16.12.2008. u 15:14 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 3 dana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. 10:39 AM
Prije jedan tjedan
Prije 2 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 3 tjedana
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl