'The Final Countdown' (1980)

odabrao: Marko

Bio je to sasvim normalan manevarski dan
Bio je to sasvim normalan manevarski dan
Supermoderan nosač aviona 'Nimitz' uslijed elektromagnetske oluje završi u prošlosti i to dan prije napada na Pearl Harbour. Kapetan (Kirk Douglas) je na velikim mukama - aktivirati razornu eskadrilu i promijeniti tijek povijesti ili lagano kruzati Pacifikom i pronaći način kako se vratiti u sadašnjost. U odluci mu nimalo ne pomažu vladin agent (M. Sheen) koji svaki susret iskorištava za polemiziranje o etici, poštivanju povijesti i citiranje Einsteina te patriotski nastrojena posada koja svjesna tehničke nadmoći navija za masovni napad svim raspoloživim sredstvima.
Napasti ili ne pitanje je sad!
Napasti ili ne pitanje je sad!
Najbolji dio - F14 proganja zbunjenog japanskog
Najbolji dio - F14 proganja zbunjenog japanskog pilota
Dok se tematski sličan 'Eksperiment Philadelphia' više bavio sudbinom pojedinca zaglavljenog u vremenu i prostoru kritizirajući nehumanost suludih ideja vojnih laboratorija, a japanski klasik 'Dogodilo se to u 5 i 18' nudi puno više sulude akcije, smisao realizacije 'The Final Countdowna' ostaje veliki misterij, baš kao i otvaranje portala za put kroz vrijeme koji je prikazan kao svakodnevna pojava na otvorenom moru. Osim fenomenalne scene borbe dvaju F-14 Tomcata i starih japanskih Zero lovaca, ovdje nema baš ničeg drugog osim konstantnog polemiziranja i gledalačkog navijanja za suludi masovni fajt tehnologija koji se nažalost ipak ne dogodi. Dobra glumačka postava na čelu s Kirk Douglasom i Martin Sheenom zapravo i nije imala pretjerano zahtjevan posao, a iznenađuje da je izvršni producent upravo naš prijatelj Lloyd Kaufman koji uz to ima i manju ulogu časnika. Baš i nije materijal kakav bismo očekivali od vlasnika Trome, ali treba i živjet od nečega.
Image


Facebook komentari
Komentari (3)add comment

norman said:

...
evo me! pustili su me iz zatvora. jupiiiiiiiii.to sam ja.bates.norman bates.svi ste mi nedostajali.opet ćemo se družiti kao u dobra stara vremena.pusa.
02.10.2007. u 09:03 h

arminio said:

...
???
02.10.2007. u 10:07 h

elvis said:

Hvala
Kao klinac sam gledao ovaj film i jedino ca mi je ostalo u sjecanju je borba tomcata protiv zeroa. I sve ove godine bi san uvjeren da je to 'Eksperiment Philadelphia' dok nisam nedavno pogleda 'Eksperiment Philadelphia' i skuži da to nije 'Eksperiment Philadelphia'. Zato hvala ca ste mi pomogli popunit još jednu rupu u sječanju :-D
08.10.2007. u 02:27 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl