'The Perfect Weapon' (1991)

odabrao: Velimir


Štap - najbolji čovjekov prijatelj
Štap - najbolji čovjekov prijatelj
Non-stop action s kenpo karateom i zlom korejskom mafijom.

Tako se to radi! Ultimativna zabavna akcijada, s malo para i potpuno smušenim temeljima (malo su izmućkali Korejce s ostalim narodima Azije, ali nema veze), klasična priča o osveti, u kojoj američki majstor kenpo karatea sveti smrt svog korejskog mastera, ubijenog dok mu je lokalna mafija u korejskoj četvrti lupala reket.

'The Perfect Weapon' ima gomilu kul fajtova, s odličnim zvučnim efektima, uključujući i tučnjave štapovima, nazubljenim remenjem te aparatima za gašenje požara. Tu su i velika jurnjava automobilima (policija vs ogromna crna limuzina), eksplozije, nepobjedivi tjelohranitelj-div (legendarni Profesor Toru Tanaka kao – Tanaka!), ritualno naoružavanje prije fajnal fajta i da, 'I Got The Power' by Snap kao glavna tema filma! Ou, jea!

Jao!
Jao!
Tanaka
Tanaka

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

dekard said:

...
Nisam gledao ovaj film,ali ste me podsjetili na nešto drugo.Jel mi vi, kao stručnjaci možete objasniti fenomen koji je bio moguć samo u osamdesetima,a to su ljubavne pjesme u napetim akcićima koje nemaju veze s radnjom, tipa "Restless heart"(John Parr,RUNNING MAN),"Loving on borrowed time"(Bill Medley & Gladys Knight,COBRA)"Fight for love"(Stan Bush,KICKBOXER) "Meet me half way"(Kenny Loggins,OVER THE TOP).Te mi trenutno padaju napamet,ali ima ih još.Ne kažem da su te stvari loše.Naprotiv,to su jedne od onih gilti pležrsa(kad si svjestan estetske inferiornosti,ali si ne možeš pomoći),samo mi nije jasno kako je to tad bilo moguće,a danas kad soundtraci vrve hip hopom,nu metalom i hard coreom,nema teoretske šanse da tako nešto prođe.
I,btw,jel vi možda znate zašto do danas nije izdan najbolji soundtrack ikad,za TRASHIN,a neki daleko bezvezniji su izdani?
03.04.2007. u 23:03 h

arminio said:

...
Znas kako se kaze: sve u svoje vrijeme! :) Naime, u 80-tima su popularne bile upravo takve pop pjesme a filmovi ponekad i koncipirani tako da promoviraju neku od njih. Danas su interesi drugaciji - pa i soundtrackovi :-
A zasto Trashin score nije izdan? Hm... vjerojatno marketing filma nije bio dovoljno jak... ne znam...
04.04.2007. u 06:23 h

velimir said:

...
upravo tako - nekada je popularna bila jedna vrsta glazbe, a danas druga. sve je to marketing...
04.04.2007. u 08:03 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl