'The Record' (2000)

odabrao: Velimir


Smajl za kameru!
Smajl za kameru!
Tinejdžeri i snuff film u južnokorejskoj verziji 'Znam što si radila prošlog ljeta'!

Gdje li se samo ovaj film skrivao sedam godina! Svi dobro znate da je u našim žutotitlovskim krajevima niskobudžetni teen horor uvijek bio na vrhu liste gledalačkih prioriteta, a 'The Record' donosi standardnu dobitnu recepturu posuđenu iz američkih klasika – nasilnike, šmokljane i prelijepe djevojke s jedne te sadizam i krv s druge strane. Nevinost i razigrana školska priča susreću mračnu sagu o ubojstvu i osveti. Ukratko – čista zabava!

Premisa je u neku ruku blago originalna – skupina tinejdžera želi zaraditi brzu lovu, ali umjesto na snimanje pornića odvaže se snimiti lažni snuff film! Kako bi on bio što realniji, žrtvi nisu rekli kako će je usred noći napasti, premlatiti, vezati za krevet, plašiti motorkom i zatim izbosti nožem. Nažalost, nož koji je trebao biti lažnjak nije ispunio očekivanja pa je mladac završio mrtav u lokvi krvi.

Mrtav?

E tu počinje osvetnički slasher dio priče, doslovna citiranja 'Znam što si radila prošlog ljeta', ali i hrpetine slashera od sedamdesetih naovamo, samo s još iracionalnijim i glupljim ponašanjem glavnih junaka. Ali kao da sve to ima nekakve veze – ne mijenjaj konja koji pobjeđuje, kaže stara narodna koja uvijek sjedi u rezervi kada ju treba potegnuti u ovakvoj argumentaciji pa nemamo apsolutno ništa protiv toga da opet provedemo devedeset minuta uz standardnu porciju blentavog teen slešeraja, samo ovog puta s kosookim pandanima. Opustite se i zabavite se kao ljudi, uz dobar gore, korejski nu metal i seksi cure.

(najbolja stvar od svega jest to što ubojica, umjesto da im ostavi poruku 'Znam što ste radili prošlog ljeta', komunicira tako da im isporuči papir s Web adresom koja će im objasniti što se događa! Ah, ti napredni Korejci...)

Evo ruke
Evo ruke
Jedna od ljepota filma
Jedna od ljepota filma

ImageFacebook komentari
Komentari (1)add comment

Zeljko said:

...
solidan zabavni filmić---> očito pod uticajem Znam što si radila prošlog ljeta...
13.10.2007. u 13:59 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl