'The Stunt Man' (1980)

odabrao: Velimir


Pazi, snima se!
Pazi, snima se!
Satira na račun filmskog biznisa, s jezikom i stilom sedamdesetih.

Iako su ovo službeno osamdesete, jasno je da su u stilu i jeziku filmovi snimljeni 1980. i dalje duboko u ludim sedamdesetima, a upravo je taj šarmantni 70's dizajn promotivnog plakata, kao i činjenica da unutra glumi Peter O'Toole (koji je ulogu redatelja modelirao, nimalo čudno, prema Davidu Leanu), ono što me privuklo gledanju. Na kraju krajeva, film koji je nominiran za tri Oscara, ali je prošao potpuno nezapaženo na blagajnama i izgubio se negdje u zadnjih nekoliko desetaka godina, potpuno nestavši s radara – hm, pa to treba vidjeti!

Neobičan je ovo film – nedovoljno duhovit za komediju, ali ipak zabavan, s nekoliko pristojnih trenutaka društvene i industrijske kritike. Definitivno predugačak (preko dva sata) u svojoj priči o veteranu vijetnamskog rata koji bježeći pred zakonom zaluta na filmski set i postaje kaskaderom nove megalomanske ratne produkcije, shvativši da je ono u što se uvaljao puno opasnije po život od obične lomljave u običnom filmu.

Ima lijepih demonstracija kaskaderskih egzibicija, solidne glumce, zgodne žene... Simpatična paleo-postmoderna, ali nikakav spektakl.

Pad na zaštitne jastuke
Pad na zaštitne jastuke
Kaskader i redatelj
Kaskader i redatelj

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl