'The Super Inframan' (1975)

odabrao: Velimir

Ispiranje mozgaSuperherojska-kung fu-SF-Shaw Brothers-kiddy-akcija!

Kada me jedan prijatelj nedavno pitao imam li 'kineskog Supermana', sjetio sam se dvije stvari – 'Super Inframan' uistinu je u Zapadnom narodu znan kao 'kineski Superman' i da, imam ga, iako nikada o njemu nisam pisao za Žuti titl. Grehote li!

Jer, već od uvodne, psihodelične pimball-fraktal-art špice vi ste zaljepljeni uz ekran, a kada u prvih deset sekundi nakon iste te fantastične špice gigantski reptil padne s neba ispred školskog autobusa i napravi kaos, vi ste zaljubljeni. Nema povratka!

Dizajniran poput bombonijere, 'The Super Inframan' totalni je 70's cirkus u kojem Princess Dragon Mom odluči osvojiti zemlju ubijajući ljude uz pomoć galerije suludih čudovišta. Profesor Chang zna da je jedini način za stati na put prijetnji stvaranje poštenog superheroja i tako nastane Inframan, mladić koji se transformira u letećeg borca za pravdu. On lomi željezo kao da je od stiropora (vjerojatno i je), nogama nokautira podivljale vanzemaljske pipke koji dave ljude i spaljuju stvari kiselinom i – jes! – koristi kung fu u borbi s galerijom, borilačkim vještinama jednako vičnih čudovišta. Kraljevski!

Super Inframan!Još ispiranja mozga...

A ako se pitate zašto taj 'kineski Superman' tako neodoljivo podjeća na japanskog Ultramana, najveću japansku zvijezdu superherojskog TV programa, odgovor je – pa, 'malo' su se inspirirali i to ne kriju...

U svakom slučaju, tu su špijun ispranog mozga koji ubija zelenim svjetlom iz očiju, jurnjava na motorima, imbecilno crveno čudovište koje povraća zapaljivu tekućinu, monster koji puca iz rogova i uveća se do kingkongovsakih proporcija kada to zaželi (baš kao i, ne bi vjerovali, Mr. Inframan!), kričave laserske zrake... veselju nema kraja.

Monstrum u kung fu borbi s motoristimaInframan u trenutku transformacijeFacebook komentari
Komentari (2)add comment

matija tomić said:

m
gledao sam ovo jučer i iskreno ne vidim kako se drugačije može komentirat ovaj film nego kao super ultra mega turbo fenomenalan...
ne znam dal je tko skužio, ali ona witch eye or whateverthefuckhernameis ima oči u dlanovima isto kao onaj čudostvor iz panovog labirinta...
24.05.2009. u 17:10 h

Velimir said:

...
"ne znam dal je tko skužio, ali ona witch eye or whateverthefuckhernameis ima oči u dlanovima isto kao onaj čudostvor iz panovog labirinta"

o da, a tko zna koliko toga još ima u drugim filmovima... nije baš da je Del Toro sve izmislio, kao što oružje-umjesto-uda nije izmislio Rodriguez :)
24.05.2009. u 17:26 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl