'The Triple Cross' (1992)

odabrao: Velimir


Juhuuu!
Juhuuu!
Fukasakuovi gangsteri iz devedesetih.

I to krimić s akcijom holivudskih proporcija – pucačinom, tučnjavom, eksplozijama, jurnjavama i razbijanjima automobila... Što i nije pretjerano često viđeno u japanskom filmu ove ere, ali stari majstor si je to mogao priuštiti. Nakon što je sedamdesetih redefinirao i revolucionarizirao yakuza eigu, osamdesetih je malo odlutao u osrednjost, a potom se devedesetih vratio u velikom stilu – prije negoli je zaključio karijeru s 'Battle Royale', bacio se na snimanje ove krimi-akcijade.

'The Triple Cross' prati međusobne prijevare, natezanja i naganjavanja pomalo ostarjele skupine pljačkaša koji si međusobno baš i nisu htjeli raspodijeliti plijen onako kako je bilo inicijalno dogovoreno. Iako snimljen 1992., stilom i cijelom pričom jako podsjeća na sedamdesete i to više na Ameriku nego na Japan, no sve skupa je jako, jako zabavno, a unutra su i neke ikone kao što su Sonny Chiba i Renji Ishibashi.

Nije remek-djelo kao što su to brojni stari Fukasakuovi gangsteri, ali je svejedno jako dobar primjer velikog autorstva u mainstreamu.

Neuništivi
Neuništivi
Ima ovaj film i stila
Ima ovaj film i stila

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl