'Troma's War' (1988)

odabrao: Arminio


Sise, guzice, soft sex, lezbijke u akciji, pucnjava, pucnjava, pucačina, gore, tučnjave otkinutim udovima, krv, krv, krv, eksplozije, tjelesne izlučevine, "politička nekorektnost" svih vrsta...

DVD ovitak
DVD ovitak
Ah Troma! U očekivanju preobećavajućeg "Poultrygeist: Night of the Chicken Dead" koji bi trebao biti nakrcan bar nekim u uvodu spomenutim zanimljivostima, odlučih se za zagrijavanje jednim od klasika. Pa eto Kaufmanovog omiljenog i najskupljeg: "Troma's War"!

Hm, hm, hm....

Snimljen kao svojevrsna parodija na Ramboidne pucačine, na samom zalasku Reaganove vladavine i sa očitim ciljem da ismije istoga i iste ambicioznim prikazom dogodovština grupe preživjelih iz olupine aviona na pustom otoku. Naoko pustom jer uskoro šaroliko društvance (svećenik, slijepa djevojka, mama sa bebom, bivši vijetnamski veteran, macho faker, ocvali biznismen... šaroliko do ja*a!) skuži da je otok u stvari kamp za obuku poveće grupe još šarolikijih terorista: sve do tada poznate frakcije i vrste na jednom mjestu, zajedno, kane se infiltrirati u Ameriku i počiniti nezamislive opačine! Naravno, društvance to ne misli gledati skrštenih ruku već ih kreće zaustaviti čak i po cijenu vlastitih života, jasno...

Da je bar na trenutke impresivno - je. Da ima poveću količinu statista - ima. I krcato je kaskaderskim ludorijama, megaeksplozijama, pucačinom do besvjesti i evidentno je koštao više od standardnih šestoznamenkastih Trominih budgeta. Ali džaba para i statista kad nema "ono nešto", nema Trominog "safta", nema ekstremnih situacija ni ekstremnih rješenja... Ma kvragu! Premalo je sisa, guzica i gorea... A nema ni lezbijki! |o)

Spasitelji Amerike
Spasitelji Amerike
Pred teroristima je najbolje šutjeti
Pred teroristima je najbolje šutjeti

Sve skupa je premlako za Trominu produkciju i Kaufmanov stil. A napominjem da sam gledao director's cut a ne mlačnu i negledljivu MPAA verziju...

Dojam baš ne popravlja ni glavni zapovjednik kampa, lik sa svinjskim nosom i, naravno, stalnim problemom roktanja a ni par sijamskih blizanaca koji vuku konce iz sjene. Dobro, 'ajde, blizanci i AIDS brigada sastavljena od HIV pozitivnih (za sada, uz sredstvo za steriliziranje muškaraca u "Challenge of the Tiger", jedan od najoriginalnijih terorističkih metoda djelovanja :) ) uz nekoliko suoperstupidnozabavnih prizora čine ovo gledljivim ali ne i više nego samo prosječno zabavnim.

Senjor Sida, zapovjednik AIDS brigade
Senjor Sida, zapovjednik AIDS brigade
BUM!
BUM!

A Troma zna i može više što i dokazuje kasnijim produkcijama...
Pa kad će više taj "Poultrygeist"?
Image


Facebook komentari
Komentari (6)add comment

HuggyBear said:

...
Ovaj senjor sida mi izgleda ko Toxie. Da to nije lik koji ga je glumio?
27.11.2006. u 23:01 h

HuggyBear said:

...
I zašto Toxic Avenger još nije recenziran na ƒšÀùutom Titlu? Mislim da to stvarno zaslužuje.
27.11.2006. u 23:03 h

velimir said:

...
Zato što s enalazi u knjizi. I zato što nije ni upola toliko dobar kao Citizen Toxie.
28.11.2006. u 01:25 h

HuggyBear said:

...
Pa to sam i mislio. Citizen toxie je meni osobno najbolji Tromin film ikad. Ima sve: Ron Jeremija koji grozno umire, 600 litara krvi i iznutrica po sceni, bandu retardiranih beba, prerušavanje u bikini model, sisate goth chicks i pregazene babe. I sargent Kabukiman NYPD. :) Naprosto obožavam taj film :)
28.11.2006. u 06:19 h

arminio said:

...
Toxic Avenger je svijet za sebe... Kaufman u najboljim danima! Iako mu je ovo najdrazi film. Valjda zbog, za Tromu, megalomanske produkcjie :)
Sto se tice Senora Side, mislis li na Melvina ili Toxia? Uglavnom, nije ni jedan ni drugi :)
28.11.2006. u 07:59 h

HuggyBear said:

...
Mislio sam na Toxija. Ima onaj neki pogled ko Toxie :)
28.11.2006. u 09:48 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl