'Tunnel Rats' (2008)

odabrao: Velimir


Uwe voli horor
Uwe voli horor
Može li Uwe Boll, ako se udalji od video igara, komedija i horora, ipak snimiti dobar film?

Može li se, ako se uhvati režije ratnog filma, uspjeti riješiti titule najgoreg redatelja na svijetu te dokazati da ipak zna, kada hoće i može? E sad, ovisi što je po vama dobar film – ako ste već ovdje, na Žutom titlu, onda pretpostavljam da to nisu samo klasični holivudski sumnjivci s pričama o krvavom Vijetnamu, već i cijeli val niskobudžetne talijanske 'vjetnamsploatacije' sedamdesetih i osamdesetih, filmova koji nisu imali tehničke i produkcijske uvjete (kao ni talent) razvikanih američkih klasika, ali su zato eksploatirali drugu dobitnu formulu: mitraljeze i gore.

'Tunnel Rats' je priča o američkim pokušajima 'čišćenja' tunela ispod vijetnamske džungle, podnošljivo režirana i svakako svjetlosnim godinama ispred katastrofe kao što je 'Seed', recimo; sa sada već pa neizbježnim elementom političke kritike, tako drage Bollu, ali koju često baš i ne zna izraziti na najbolji način. Nakon sporijeg uvoda ispunjenog dijalozima (katkad OK, katkad uspavljujuće napucavanje minutaže) i pokojim krvavim vješanjem kreće misija klaustrofobičnog gmizanja tunelima, kada sve skrene u svojevrsnom horor-pravcu.

Naravno da je malo love, da je gluma jadna i da je sve zbrčkano, patetično i tupavo i da su povijesne činjenice u kaosu, ali kao da je to u ovom slučaju bitno – Uwe možda i misli da je snimio odličan ratni film, ali iako je daleko od toga, 'Tunnel Rats' je ne samo bolji od dosadašnjeg Bollovog opusa, već i od jako puno novih STV naslova. A to je, kao što svi znamo, dovoljno da ga se odgleda bez pretjerano puno mazohizma. Solidan i krvav B-akcić, ukratko.

Pucačina
Pucačina
U tunelu usred mraka...
U tunelu usred mraka...

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

bakamile said:

...
Kako god bilo Uwe Boll snima film za filmom i što ga briga.
24.11.2008. u 12:39 h

seppuku82 said:

...
wow, ovo je vec vani!! moram pogledati, postal mi je bio skroz ugodna komedija. iako, uzimajuci u obzir da je ovo bollov film, ne sumnjam da ce biti automatski docekan na noz i izrugivanje, pa ma koliko solidan bio.
25.11.2008. u 22:51 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl