Corey Haim [1971. - 2010.]

odabrao: Žuti titl

'The Lost Boys' - klasik osamdesetih
'The Lost Boys' - klasik osamdesetih

Vjerovatno najpopularniji mladi glumac osamdesetih za kojeg nikad nismo bili sigurni jel mu onaj drugi Corey brat, a toliko je bio popularan da njegov lik prostruji kroz glavu čak i kad se spomene 'Ostani uz mene' ili 'Družba Goonies' iako nije glumio ni u jednom od njih. Odrastali smo zajedno, bušili uši, furali ježeka, povlačili hlače preko pupka pa ih rezali i derali...

U videotekarskom pripetavanju koji film posuditi, Haimovi klasici bili su ravnopravni plejadi ostalih heroja i velikana. A bilo ih je podosta... U 'Silver Bulletu' se u invalidskim kolicima pirotehnikom borio protiv vukodlaka. 'Lost Boysi' su bili 'Twilight' naše generacije, no za razliku od spomenutog, ostali su jedan od najkul vampirskih filmova ikad. 'Vozačka dozvola' je nudila sav kul američkog tinejdžerstva, u 'Watchersima' je Haim ubio krvoločnog mutanta uz pomoć genetski modificiranog zlatnog retrivera, u 'Dream a little dream' se zaljubio uz Mammas and the Pappas, a u 'Rollerboysima' razvalio dilere droge koja se uzima kapanjem u oči i predstavio novi kul - role s kotačima u nizu. A 'Blown Away'? Još danas negdje u kutku uha odzvanja glas Helge Vlahović kako s tvrdim slavenskim engleskim pokušava dočarati dramu bombaških manijaka u novom američkom megahitu 'Bloun evej'. A onda se sve manje čulo za njega.

Zubi, kosa, kikiriki, koštice,...
Zubi, kosa, kikiriki, koštice,...

Kako to obično i bude, pukla ga slava u glavu. Bez kontrole je surlao, gutao i kombinirao sve što se u tadašnjem svijetu opijata moglo dobiti pa je završio na terapiji od čak 85 tableta dnevno. 1997. je proglasio bankrot, a nakon neuspješne prodaje zuba i kose na ebayu totalno propada i odlazi živjeti majci u Kanadu.

Pokušao se vratiti na scenu groznim realityjem 'Two Coreys', propalim nastavkom 'Lost Boysa', ulogicom u 'Cranku', a čak mu ni plaćeni oglas/molba za angažmanom u Varietyju nije previše pomogla.

Umro je 10. ožujka 2010. u bolnici u Californiji.

Image

Image


Facebook komentari
Komentari (1)add comment

se7en said:

...
R.I.P. ...
11.03.2010. u 07:28 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Prije 2 tjedana
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
 
zutititl