'Yokai Attack!'

odabrao: Velimir


Yokai Attack!'Yokai Attack! – The Japanese Monster Survival Guide' – sve što ste ikada htjeli znati o yokaijima na jednom mjestu!

Ako ste imalo pratili posljednjih pedesetak godina japanskog horor ili fantasy filma, niste mogli fulati yokaije – od svima znanih primjera poput 'Yokai daisenso' (i njegovog još popularnijeg Miikeovog remakea) pa sve do 'Onibabe' i Miyazakijevih anima: yokaiji, često prevođeni kao demoni/goblini/duhovi (iako je, kao što se napominje i u ovoj knjizi, yokai jedini pravi, neprevodivi termin), sastavni su dio japanskog folklora i popularne kulture već stoljećima.

Konačno - svi najvažniji pobrojani su i opisani u ovom zabavnom priručniku za 'preživljavanje susreta' s dotičnim beštijama, kao što su svima znani Kappa (poznat po tome što nabija djeci ruke u šupak i čupa im utrobu) ili Futakuchi Onna, žena s ustima na potiljku. Autori Hiroko Yoda, Matt Alt i Tatsuya Morino napravili su sjajan posao.

Ukratko, J-Horror će vam biti puno jasniji nakon čitanja ove knjige, kao što ćete biti bliže shvaćanju tome zašto je japanska pop kultura 'toliko luda'. Ako si odrastao na ovakvim pričama, ne možeš drugačije. Nije čudo da je u Hrvatskoj tako dosadno kad nam je vrhunac bio Baba roga.

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Prije 2 tjedana
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
 
zutititl