‘The Cottage’ (2008) | Žuti titl

‘The Cottage’ (2008)

Britanska horor-komedija o otmici kojoj farmer-psihopat pomaže poći u krivom smjeru. Kino lanisranje sredinom ožujka!


Image

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

 1. Boban says:

  Farmer
  Braća David i Peter otimaju Tracey, arogantnu kći lokalnog mafijaša Arnija, s namerom da izvuku pozamašnu otkupninu i tako reše finansijske probleme. Kada sin mafijaša, smotani Andrew donese traženi otkup, braća sa zaprepašćenjem otkrivaju da su nasamareni. Plan propada, a stvari kreću u neželjenom pravcu…
  Paul Andrew Williams potpisuje se kao kompletan autor britanske horor komedije, koja istini za volju ne izgleda baš originalno. Naprotiv, reference na neke slasher horore su više nego očigledne, posebno u drugom delu filma (‘Texas Chainsaw Massacre’ili ‘Hatchet’). Međutim, ovde je priča sasvim solidno postavljena, sa jako zanimljivim i urnebesnim likovima.
  Režija je iskoristila impresivna glumačka umeća da ponudi par dramatičnih ‘scary’ momenata i znatno više dobrog (britanskog) humora. Andy Serkis i Reece Shearsmith, znalački su izneli celokupnu radnju na svojim plećima i zavređuju pohvale. Ostatak glumačke postave ih je adekvatno podržao, pre svih urnebesno smešni Steven O’Donnell. Glavni negativac (Farmer) je tek obična kopija već viđenih krvoloka u podžanru slasher-horora. Fali malo mašte, jer čak je maska serijskog ubice replika onoga što je nosio recimo Letherface.
  Pažljivo odabrana muzička pozadina prikladno je usklađena u kontekst same priče. Dobro, efekti i nisu bog zna šta posebno, ali skroman budžet je sprečio da tu vidimo nešto vizuelno atraktivnije i tehnički bolje odrađeno. Dinamičan narativ (meni ne u potpunosti predvidljiv), ima svojih draži, te stoga može da se pogleda. Pristojna, neobavezna zabava je zagarantovana, što je jasan signal kako je neobična horor komedija uglavnom zadovoljila potrebe poklonika žanra.

Komentiraj