‘For Love’s Sake’ (2012) | Žuti titl

‘For Love’s Sake’ (2012)

Lijepe žene, lijepe slike

Lijepe žene, lijepe slike

Miikeov nasilni eye candy mjuzikl.

Nije prvi put da Takashi Miike snima mjuzikl – gledali smo kako je svladao spoj pjevanja, horora i komedije u ‘The Happiness Of The Katakuris’. Nije ni prvi put da snima tinejdžerski film, niti prvi put surađuje s direktorom fotografije Nobuyasuom Kitom, koji je nadrealni svijet ultranasilja u ‘Crows Zero 2’ već dostavio u paketu vizualno očaravajućeg sivila. Ali jest prvi put da snima tinejdžerski mjuzikl koji izgleda tako dobro da vam pamet stane, a usto funkcionira kao totalno suludi spoj pjesme, plesa, patološke romantike i brutalnog školskog nasilja. Kakav koktel!

‘For Love’s Sake’ je još jedna adaptacija mange namijenjena mlađima, ali snimljena onako kako samo odrasli znaju i mogu, saga o alfa mužjaku koji komunicira šakama, dok mu se žene bacaju pod noge, onda kada pod njima nisu nokautirani protivnici. Red posveta Toei produkciji sedamdesetih, red pop arta, red jakuza i red šaljivih koreografija.

Najveći problem filma ostaje scenarij, koji se pomalo gubi, usporava i odjednom zaboravlja na glazbu, a priča zna ići u krug tijekom dugih, ali nekim čudom – maestralnim mikeovskim pripovjedačkim intervencijama – ne i dosadnih dva sata i sitno. Mogao je biti kraći čak i s pjevanjem, no fanovi neobičnog Japana bit će zadovoljni, ako već ne i posve oboreni s nogu.

Ništa bez džiberane

Ništa bez džiberane

Najbolji fajt jest fajt na krovu

Najbolji fajt jest fajt na krovu

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:3 komentara

 1. amico says:

  Velimirie, gdje gledaš sve azijske novitete?

  otpada li najveći dio tvojih recenzija noviteta na revije,
  festivale ili je to isključivo internet?

  osim piratebaya, njemu sličnih i ostalih privatnih
  free download stranica,
  postoji li nešto što okuplja filmove s margina?

  ne tražim link ilegalnog downloada, samo me zanima postoji li alternativa piratebayu, iskljucivo za azijski film (kojeg nigdje nema)

  hvala

 2. Velimir says:

  sve navedeno, nešto gledam po festivalima, nešto dobijem od festivala na DVD-ima, nešto skinem s neta, nešto mi šalju fizičkom poštom, nešto na stream i download…
  ima na netu hubova za raznorazne zajednice koje okupljaju fanatike i najopskurnijih stvari, ali javni komentari nisu mjesto za razmjenu takvih URL-ova. 🙂 😉

Komentiraj