'Universal Soldier: Regeneration' (2009)

odabrao: Velimir


I puca se, puca...
I puca se, puca...
Na neki se način osjećam prevareno.

Jer, kad se ovaj film najavljivao kao veliki reunion Van Dammea i Lundgrena u jednoj od 'ikonskijih' uloga njihove karijere, nisam očekivao baš ovo – to da će se Žan Van Deklam aktivirati kao bitan igrač tek negdje na sredini filma, a Ivan drago se prvi put pojaviti tek u 56. minuti!

Osim toga, već na samom početku čini se da je nešto pošlo po krivu, barem kada su očekivanja vezana uz revitalizaciju klasika u pitanju, jer već nakon prvih ruskih dijaloga očito je da je 'Universal Soldier: Regeneration' bliže produkciji posljednjih nekoliko filmova Stevena Seagala snimljenih u istočnoj Europi. I da, priča govori o skupini terorista koji zaposjednu Černobil i prijete nuklearnom katastrofom ako ne oslobode političke zatvorenike – mislim, ono, wow!

Ali ajde, univerzalni supervojnici tamane se uzduž i popreko i akcija je manje-više non stop pa se ne može reći da je dosadan, štoviše OK je to akcić, ali sve skupa je moglo biti i bolje.

Jao, progutao sam koplje!
Jao, progutao sam koplje!
Di je taj pršut?
Di je taj pršut?

ImageFacebook komentari
Komentari (5)add comment

Dragonrage said:

...
Hmm...zapravo i ne kužim zašto si iznenađen s obzirom da se od samog početka snimanja znalo da njih dvojica ne igraju ovdje gl. uloge, te da je Dolph svoju ulogu snimao svega 5 dana a Van Damme 20.

Ali iskreno...meni to nije smetalo, i iznenađen sam filmom (miljama je bolji opd katastrofalne dvojke). Naprotiv, to što se Van Damme aktivira pošteno tek na polovici filma mi je baš dobro leglo u sklopu priče...ono, kad sve propaden, nastupa on kao jedina solucija...cool. Dolphova uloga je pak možda i nepotrebna, ali je simpatičan dodatak svemu, i ako se mene pita, Dolph je unatoč pojavljivanju od svega 10-ak, 15-ak min opet uspio ukrasti cijeli film Van Dammeu svojom cool izvedbom. baš mi je Dolph ovdje io opaka pojava.
Ono kaj je mene iznenadilo ovdje je kvaliteta filma. Kažeš da je bliži posljednjih nekoliko filmova Stevena Seagala...to donekle i je istina jer je baš kao i nj4govi filmovi, i US3 snimljen negdje u Bugarskoj, ali iskreno, US3 izgleda miljama bolje nego svi filmovi koje je Segica snimnio unazad nekoliko godina. Bolja je režija (taj Hyams junior ima talenta), montaža, akcija (baš je brutalna i krvava), kamera...ma sve. Istini za volju lokacije djeluju malo jeftino, jer se radi o napuštenim zgradama, ali kako Chernobil orginalno i izgleda tako, oronulo i napušteno, lokacije se savršeno uklašaju u kompletnu priču.

Kao što rekoh...osobno sam baš iznenađen jer sam očekivao nešto puno lošije.
07.01.2010. u 13:46 h

Velimir said:

...
zašto se ne čudim tome da se tebi jako sviđa...? ;)
iznenađen sam jer o filmovima nikad ne čitam prije nego ih gledam. pustim da me ugodno ili neugodno iznenade. kao što rekoh, akcija je OK jer je konstantna i brutalna, ali daleko je to od dobrog.
a problem lokacija nije što izgledaju jeftino, već loše, tj. fotografija i kenjkava režija mogle su napraviti daleko bolji posao da je bolja, tj. manje kenjkava.
07.01.2010. u 13:55 h

Dragonrage said:

...
A čuj...slažem s da se ne slažemno...ponajviše po pitanju režije i fotografije... ;) :)
07.01.2010. u 14:24 h

Velimir said:

...
al se sigurno slažemo da je Lundgrenova egzekucija jedan od najboljih kilova ikad :)
07.01.2010. u 14:38 h

Dragonrage said:

...
Hmm hehe...a ne znam :D...cool je, al meni opet nije bila iznenađenje jer sam imao prilike pročitati scenarij za kompletnu šoru između Dolpha i Van dammea na van damme fan forumu pa sam znao kako će Dolph skončati. Objavili su bili taj dio scenarija na jedan dan pa ga onda makli...
Al kao što rekoh...Dolph je meni osbono u US3 bio najjača pojava, opak do jaja. Van Damme je izgledao previše depresivno...što s jedne strane i kužim s obzirom da ovaj film nije htio ni snimiti.
07.01.2010. u 14:51 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl