'Vengeance' (2009)

odabrao: Velimir


Ugodna smrt
Ugodna smrt
Johnnie To i dalje proživljava renesansu svoje karijere.

Johnnie To, Anthony Wong, Simon Yam i Suet Lam posljednjih pet-šest godina bili su formulom za dobar film pa nema nikakvog razloga da se tako i ne nastavi – razlog nije čak ni koprodukcija s Francuzima, koja jest uzela žrtve u obliku traljave glume kada su scene na stranom jeziku glumaca u pitanju, ali ovo je unatoč svemu čistokrvni hongkonški film gospodina Toa, dakle vizualno impresivna, noir mješavina akcije, trilera, trijadskog krimića i drame, ali ovog puta u modu osvete! Hell, yeah!

Zamišljen kao moderna posveta Melvilleovom 'Le samourai', 'Vengeance' je priča Costellu
(impresivno izgledajući, ali ne i impresivan glumac Johnny Hallyday), ocu žene kojoj  je kineska mafija pobila obitelj. Pa unajmljuje kineske mafijaše da pobiju kineske mafijaše, iako ima problema s pamćenjem. Navodno je glavnu ulogu trebao imati Alain Delon, glavni junak originala, ali je odbio jer nije bio zadovoljan scenarijem.

No čak i ako scenarij ima svojih problema, prepoznatljivi stil i režija su i dalje ovdje, kao i nevjerojatna atmosfera te snaga svake pojedine scene, od pucačina do opće teatralnosti koja još uvijek više impresionira nego što iritira. Nije najbolji To ikad, ali je dobar.

Lijepog li filma!
Lijepog li filma!
Opći kaos
Opći kaos

Image

  Dim lights Embed Embed this video on your siteFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl