'Vibrator' (2003.)

odabrao: Velimir

ImageNe znam jel' se ovo zove ljubavna drama ili road movie (ili ljubav na putu? ili put s ljubavi?) i nije me briga, jer znam da je savršeno. O da - dobili smo još jedno novodobno remek-djelo iz Japana. Da će biti dobro mogao sam pretpostaviti, jer je gledalački entuzijazam bio debelo podgrijan glasnim svršavanjem kritike, no da će biti impresivno u rangu 'Bin-jipa' i 'Tokyo Sore'...

Ova adaptacija romana još je jedna priča (ali kakva!) o ljubavi i nemogućnosti komunikacije između spolova, smještena u kabinu kamiona, u kojoj Rei i Takatoshi (Nao Omori, znamo ga kao Ichija iz 'Ichi The Killer') putuju, razgovaraju, ševe, pričaju na radiostanicu, povraćaju, plaču, lažu i smiju se.

To da je redatelj Ryuichi Hiroki legenda pinku eige vidljivo je u jednom komadu filma, kad isporučuje rijetko viđenu kombinaciju bolno romantične i rajcajuće scene seksa ikada viđene na filmu, a ovako nonšalatna, a kirurški duboka psihološka seciranja likova uistinu možeš dobiti samo ako ti se nekim čudom poklopi savršenstvo predloška, režije, glume, glazbe i montaže. Čuda su moguća.

A naslov? Ne očekujte da ću vam otkriti zašto se tako zove...

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl