'Violent City' (1970)

odabrao: Velimir


Duo pegla
Duo pegla
Charles Bronson govori talijanski – treba li 'egzotičnija' preporuka?

Beskrajna jurnjava automobilima bez ijedne izgovorene riječi. Pucačina. Auto eksplodira od jednog jedinog primljenog metka. Tako počinje jedan od klasika američko-talijanske suradnje samog početka sedamdesetih, nedavno izdan na uncut DVD-u, kristalno čiste reprodukcije i boja zbog kojih toliko i volimo filmove ovog razdoblja.

Charles Bronson i Telly 'Kojak' Savalas gostuju u talijanskoj produkciji (film je režirao majstor špageti westerna Sergio Sollima), u elegantnom krimi-drama paketu koji krase europski stil tihe sporosti i na trenutke trippy režija svojstvena vremenu nastanka, uključujući i 'raspoloženog' Morriconea na soundtracku (ništa bez njega). Fantastično snimljen, 'Violent City' je film o snajperistu (Bronson), plaćenom ubojici koji kiksa zbog plavuše i upada u teška sranja, razvučen između ljubavi prema djevojci koja ga voza kao majmuna i dužnosti koje postavlja njegovo zvanje.

Spomenik eri u kojoj su Talijani vladali dobrim dijelom globalne kinematografije –
tarantula, kobna plavuša, auto-utrke, sunčani Mediteran, seks kraj kamina, čvrste šake i velike sise.

Romantika
Romantika
Akcija
Akcija

ImageFacebook komentari
Komentari (1)add comment

marko said:

Huhu...
Strahovito dobar film! Ono majstorstvo kamere na početnom ganjanju autima pa time bi trebalo današnjim snimateljima raditi lobotomiju. Nekako mi se sve više čini da smo u nekom međuprostoru - rodili smo se prekasno, a očito imamo premalo veze sa sadašnjim renderiranim vremenom u kojem živimo! Ako ću ikad pustit brkove, bit će al' identični Bronsonovima! Jebemti, to su prave zvijezde kad pojedu dijagonalu televizora i još im nije dovoljno, a ne ovi današnji mlađahni teledirigirani superstarovi... Ashton Kutcher s bradom? Ben Affleck s brkovima? Ćelavi Leonardo?
10.03.2007. u 02:58 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl