'Viva' (2007)

odabrao: Velimir


Znamo kamo ovo vodi...
Znamo kamo ovo vodi...
Svi znamo koji su najbolji dijelovi pornića iz sedamdesetih, zar ne?

Pa gluma, naravno, svi oni divni dijalozi i pokušaji karakterizacije likova, opsesija snimanja 'pravog filma' u sklopu s eksplicitnim seksom. A sad zamislite da netko uzme samo te urnebesne dijaloške dijelove i od njih napravi jedan samostalan film bez eksplicitnog seksa! Zašto bi to itko normalan gledao? Normalan nitko, zasigurno, ali za nas čudake, Anna Biller ispunjava sve želje – ne samo da je režirala modernu verziju ovakvog koncepta, već se stavila u glavnu ulogu, kućanice Vive, koja u boemštini seksualne revolucije Los Angelesa sedamdesetih otkriva različite aspekte svoje seksualnosti.

I pri tome prolazi kroz svijet u kojem svi namjerno robotski glume namjerno debilne dijaloge, prošarane pokojim extra-cheesy soft-coreom. I sve to u iznimno inteligentnoj produkciji, sa svim nužnim elementima, od drečavih boja i čitanja porno magazina u kadi do nudističkih kampova i obavezne scene igranja tenisa.

Bilo je samo pitanje vremena kad će grindhouse revival donijeti i čistu posvetu staroj seksploataciji – evo je. Super ideja, odlična izvedba, samo nema stvarno nikakvog razloga da traje dva sata.

Ljeto je u gradu
Ljeto je u gradu
Vrijeme je za pjesmu!
Vrijeme je za pjesmu!

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl