'War' (2007)

odabrao: Velimir


It's war!
It's war!
Kad narastem bit ću Jason Statham.

Naš najdraži zapadnjački akcijski heroj današnjice (jedini?) i njegov razvikani clash s lagano ostarjelim istočnjačkim akcijskim superherojem; Jason Statham vs Jet Li, kožnjaci, pištolji, snajperi, ruke i noge, lopata i macola.

I je li čemu? Pa, da. Iako u startu zabrinjava mala količina klasičnih fajterskih scena, posebno ako znamo da su dvije glavne zvijezde majstori borilačkih vještina, završnica puno toga nadoknađuje. A tek obrat na samom kraju!

Zbog živčane, tzv. emtivijevske montaže i pretjeranih tehničkih iživljavanja u prvom dijelu pomalo sliči na straight to video filmić, koji frenetičnom montažom pokriva odsustvo budžeta. Kao da su sve novce potrošili na iznajmljene ultraskupe automobile i dizajnerska odijela... No opet, u drugom dijelu filma, sve nekako sjeda na svoje i kinetika dobiva adrenalin, tj. izaziva uzbuđenje, a ne mučninu.

Statham koji osvećuje ubojstvo policijskog partnera, progoni zlog Lija i upada u sukob trijada i jakuza na američkim ulicama – to je recept za dobru zabavu, kako god okreneš. Uz sve mane, zabavio se jesam, a ako znamo da u paketu dolaze Ryo Ishibashi, golotinja, Devon Aoki, katane, tetovirane jakuze, jurnjava na motorima i autima, dekapitacija, ninje..., onda se stvarno nemamo zbog čega previše žaliti.

Katane i ninje - hura!
Katane i ninje - hura!
Glava u torbi
Glava u torbi

ImageFacebook komentari
Komentari (9)add comment

Dragonrage said:

...
Eh ovo se očekuje sa nestrpljenjem...haha čak sam mislio ako ga uspijem pogledati prije vas napisati i neki tekst o njemu...ali eto...ništa od toga haha ;D
Nego onako čisto usporedbe radi...šta bi ste rekli, da li je bolji, lošiji ili približno isti sa oba Transportera (Crank nadilazi tu kategoriju hehe 8)?
25.09.2007. u 08:05 h

velimir said:

...
rekao bih da i Transporter 2 nadilazi tu kategoriju, jer su i on i Crank over the top i genijalno pretjerana zabava (ali Crank je ipak iznad svake kategorije). E sad, ne znam za jedinicu... Transporter sam gledao u kinu i nekako mi je ostao u jako pozitivnom sjecanju, ali davno je to bilo. mozda bih ga sad trebao pogledati ponovo za usporedbu. u svakom slucaju, trenutni filing je da bih prije kupio Transporter na DVD-u nego War :)
25.09.2007. u 10:00 h

Dragonrage said:

...
Eh šteta...nadao sam se da je barem u tom rangu sa Transporterima. Ali opet...nedavno sam gledao Transportera jedinicu na Tv-u i bio mi je mrvicu slabiji nego prvi puta, a da ne spominjem kako mi je kraj filma i na prvo gledanje bio malo mlak, tak da tko zna...
Ali sve jedno..i dalje očekujem žestoku zabavu...ipak je to okršaj Stathama i Li-a, a to se ne propušta
BTW kakav vam je The One? Li vs Li, Majstor protiv majstora hehehe... 8)
25.09.2007. u 11:18 h

arminio said:

...
Meni ocajan! Jedva odgledao :(
25.09.2007. u 13:41 h

Truba said:

...
::) ja ne znam o čemu pričate
25.09.2007. u 16:18 h

velimir said:

...
meni je The One bio OK, ono, ništa spektakularno, ali nogomet s motorom je antologijska scena :)
25.09.2007. u 16:28 h

Dragonrage said:

...
Meni je bio cool...možda malo predjetinjast, ali cool...dobre šore, solidna režija...meni dosta :D :)
25.09.2007. u 16:31 h

pajo said:

...
kažu i da će jet li biti i u "mumiji 3"
09.10.2007. u 13:09 h

Dragonrage said:

...
Je...bit će Jet Li, ali i Jeti ;D ;D
09.10.2007. u 13:31 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl