'Wasting Away' (2007)

odabrao: Velimir


Vrijeme je za kuglanje
Vrijeme je za kuglanje
Originalni i smiješni zombiji.

Iako u svijetu Žutog titla originalnost nije nužni preduvjet kvalitete, lijepo je tu i tamo naići na nešto što do sada nismo vidjeli, ideju kojoj se vrijedi diviti – u ovom slučaju, film o skupini mladih koja postane skupina zombija, ali da toga nije ni svjesna!

Znate ono, kao filmovi o ljudima koji su duhovi, a ne znaju da su duhovi, samo se to ovdje ne koristi za obrat, već kao start radnje. A koja je ispričana upravo iz njihove pozicije, zaraženih kojima su obični ljudi neopisivo brze i začudno slasne figure – naime, našim zombijima treba neko vrijeme da shvate zašto vole mozak i zašto im meci ne mogu ništa, a ni odsijecanje udova ne boli – osim možda otpadanje penisa tijekom seksa, ali to je zaboljelo emocionalno...

Šaltanje između zombi-perspektive i onoga što vidi klasičan gledatelj zombi-filma zgodno je riješeno kombiniranjem kolora i crno-bijelog, a 'Wasting Away' mogao je biti pravi suvremeni klasik, samo da je imao malo veći budžet... ma čak ni to, da je samo malo bolje nagazio neke fore i koncepte pa održao konstantu humora. No i ovako je dobar i jako zabavan.

Ruka je tu, di mi je sat?
Ruka je tu, di mi je sat?
Ogledalce, ogledalce moje...
Ogledalce, ogledalce moje...

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl