'Way Of The Black Dragon' (1978)

odabrao: Velimir


Crni zmaj u akciji
Crni zmaj u akciji
Bleksploatacija susreće bruslisploataciju!

Mješavina bleksploatacije i borilačkih vještina jedna je od uvijek garantirano zabavnih niša eksploatacijskog filma, samo je problem taj da toga ima toliko da bi se u životu trebali posvetiti isključivo tom segmentu filmske arheologije, ako želite pogledati sve što je vrijedno vremena i živaca. Sedamdesete su bile godine, znamo svi, za celuloidno ludilo pa čak i ako nasumice nabadate po dijelovima cijele puzzle gigantske scene B-filma te ere, garantirano ćete naići na nešto ovako oduševljavajuće.

Urnebesni 'Way Of The Black Dragon' ne dolazi iz drive in i grindhouse produkcijske mreže SAD-a, klasičnog bleksploatacijskog doma, već s posve druge strane svijeta – iz Hong Konga, kao nastavak eksploatiranja lika i dijela Bruce Leeja (i treći nastavak 'Black Dragon' serijala), samo ovog puta pomoću Crnog zmaja, crnca koji razvaljuje borilačke vještine. Naš afroamerički junak je briljantni anti-glumac Ron Van Cliff, ovdje policajac Interpola koji odlazi u Hong Kong razbiti lanac krijumčarenja žena i droge.

Zapravo, film je strogo podijeljen na dva dijela – prvi je eksploatacijska drama o iskorištavanju žena, na rubu pinku eiga slične tematike, s klasično egzotičnim tajlandsko-hongkonškim lokacijama i glumcima; u drugom, funky dijelu kao s neba pada Von Cliff i na jednako egzotičnim lokacijama razvaljuje jednako egzotične guzice.

Glavno lijepo lice
Glavno lijepo lice
Dijabolični smijeh
Dijabolični smijeh

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl