'Where The Buffalo Roam' (1980.)

odabrao: Velimir

ImageBill Murray kao Hunter S. Thompson! O tome koja je veličina bio Dr. Hunter S. Thompson govori već sama činjenica da su o njemu snimljena dva genijalna filma s dva genijalna glumca, kao i dva jako zabavna dokumentarca ('Fear And Loathing On The Road To Hollywood' i noviji 'Breakfast With Hunter').

No ako mislite kako ćemo sada kvalitativno uspoređivati ‘Where The Buffalo Roam’ i ‘Fear And Loathing In Las Vegas’ (1998.), varate se, jer riječ je o dva posve zasebna filma, sa svojim odvojenim vizijama, fokusima i obilježjima vremena u kojem su nastali.

Moderni Gilliamov cirkus oslanja se na jedan roman i Johnnyja Deppa kao nosača onih emocija koje su Hunteru skrojene od strane pretjeranog konzumiranja svih mogućih vrsta droga; ‘Buffalo’ je zbirka priča (sadrži i scenu stopiranja viđenu kasnije i u ‘Fear & Loathingu’), a Murray (Thompsonov prijatelj viđen i u dokumentarcu ‘Fear And Loathing On The Road...’) jednako savršeno skida Huntera u trenucima koji nisu toliko šizofrenični, ali i u neizbježnim humorističkim epizodama – ispijanje koktela u sudnici i sklekovi u hodniku suda, tipkanje po pisaćoj mašini za volanom, vožnja nogama dok odvjetnik Carl Lazlo (Peter Boyle) šmrče koku, organiziranje ‘utakmice’ u hotelskoj sobi, tjeranje urednika da se pomoli ako želi tekst...

Nažalost, jedina verzija koju ja imam jest DVD rip, s novog izdanja na kojem je promijenjena izvorna glazba pa ako netko ima originalni VHS, apeliram neka se javi...

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (4)add comment

HuggyBear said:

ZAKON!
Ovo sam slučajno nabavio, Bill Murray je PRE-LUD kao Hunter S. Thompson :) Preporučam svim srcem!
20.11.2006. u 21:46 h

velimir said:

...
i on i Depp su napravili stvarno odličan posao.... jedino što je ovo malo lošiji film od Fear And Loathing, ali mene je kao štovatelja Hunterova lika&djela itekako zadovoljio :)
20.11.2006. u 21:49 h

HuggyBear said:

...
e, ako si pravi štovatelj huntera, pročitaj strip Transmetropolitan čiji je glavni lik Spider Jerusalem napravljen po Hunteru.
22.11.2006. u 18:59 h

velimir said:

...
misliš na ovo...

http://zuti-titl.com/forum/viewtopic.php?t=50&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://zuti-titl.com/forum/viewtopic.php?t=306
22.11.2006. u 19:08 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl