'White Fire' (1984)

odabrao: Velimir


Brkata verzija Stihlovih kalendara
Brkata verzija Stihlovih kalendara
Počinje kao 'U okruženju', ali kada čovjeka za kojeg do tada mislite da je glavni junak sočno prepeku bacačem plamena, jasno vam je da je postalo ozbiljno.

Na nekoliko sekundi, srećom, jer sve što slijedi svrstava 'White Fire' u jedan od najzabavnijih B-akcića osamdesetih, pri čemu vam nije jasno misle li oni ozbiljno ili su svjesni da su snimanjem filma u kojem se plavuša bori protiv brkatih Turaka s nunčakama snimili naš mokri san?

Robert Ginty, tada znan kao zvijezda osvetsploatacijskog klasika 'The Exterminator', vrhunsko je nekarizmatičan brkati fajter (a nije Turčin!), koji sa svojom plavokosom seksi-sekom (Belinda Mayne) pljačka dijamante, reže utrobe motorkom i luduje Istambulom. Gdje, između ostalog, skida golu vlastitu sestru i dok je jebozovno gleda, glasno razmišlja: Šteta što si mi sestra. I osvećuje se, opet, da.

Gdje si komšija?
Gdje si komšija?
Piljenje čovjeka napola
Piljenje čovjeka napola


Tu je i Fred Williamson, još jedan par pedantno njegovanih brkova, opaki pimp i gangster koji tuče starije od sebe i igra ruski rulet s tuđim tijelom. I puši kubanku.
Maestralna naslovna stvar, gole sise iz čistog mira, gore, mistični kult lezbijki posvećenih vrhunskoj plastičnoj kirurgiji i legenda o dijamantu – teško je prepričati što sve nudi ovaj francusko-američko-tursko-britanski kaos. A naš glavni junak i njegova plava sestra? To kako se na kraju izvede i upakira 'incest' nešto je što stvarno trebate vidjeti.

Brat i sestra
Brat i sestra
Oh ne, Williams je uhvatio Dragu Plečka!
Oh ne, Williams je uhvatio Dragu Plečka!

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl