'Witchery' (1988)

odabrao: Velimir


Može pusa?
Može pusa?
Linda Blair i David Hasselhoff zajedno u filmu! O vješticama! U osamdesetima!

Zvuči tako ludo – Hoff i mala-kojoj-se-okreće-glava ganjaju vještice, ili vještice ganjaju njih, u paketu s groznim frizurama i još gorom glumom... Na prvi pogled puno je manje uzbudljivo nego što zvuči, jer 'Witchery' izgleda kao traljavi TV film koji je uzbudljiviji na papiru nego na malom ekranu...

A onda shvatite i zašto je takav – aha!, pa to su Talijani! – jer ovo je zapravo 'La Casa 4' Fabrizija Laurentija, klasična euro-eksploatacija koja se u Italiji prodavala kao 'Evil Dead 4', a u Britaniji kao 'Ghosthouse 2'. Iako nema nikakve veze s dotičnim filmovima, 'Witchery' jest priča o 'ukletom hotelu' te je utoliko blizak i 'Shiningu' i milijardama sličnih naslova. Ali samo po najosnovnijoj premisi.

Ovog puta, skupina Amera zaglavi na otoku zbog oluje, ne znajući da osvetnički duh iritantne stare švabice ubija redom, kao pravi kiler iz slashera. I sve to uopće nije loše – ima tu i šivanja usana i paljenja ljudi i razapinjanja i lomljenja noktiju i pečenja & jedenja tek rođene bebe i This place gives me the shivers kao varijacija na neizostavnu This place gives me the creeps! Fine osamdesete.

Hoff i prijatelj su iznenađeni
Hoff i prijatelj su iznenađeni
Odmah pokraj prepariranog bizona...
Odmah pokraj prepariranog bizona...

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl